Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bigi Boy' in topvijf zwaargewichtdivisie UFC

'Bigi Boy' in topvijf zwaargewichtdivisie UFC

20/08/2020 16:03 - Van onze redactie

'Bigi Boy' in topvijf zwaargewichtdivisie UFC

Na zijn overwinning op Junior dos Santos (l) is Jairzinho Rozenstruik (r) de topvijf van de zwaargewichtdivisie binnengeklommen. Foto: Zuffa LLC / Jeff Bottari  

PARAMARIBO - Zijn opmars in de UFC werd gestuit door het verlies in mei tegen Francis Ngannou maar Jairzinho Rozenstruik is nu weer op het juiste spoor. Dankzij zijn overwinning van het weekend op de Braziliaan Junior dos Santos is ‘Bigi Boy’ de topvijf van de zwaargewichtdivisie van de UFC binnengedrongen.

Op de officieuze ranglijsten van diverse MMA-sites die eerder deze week uitkwamen had Rozenstruik zich al in de topvijf genesteld maar bij de UFC gebeurde dat pas nadat de officiële ranking in de nacht van dinsdag op woensdag uitkwam. 'Bigi Boy' klimt twee plekken van de zesde naar de vierde plek en houdt nog net de Amerikaan Derrick Lewis achter zich.

Rozenstruik moet nog wel Daniel 'DC' Cormier voor zich dulden. De Amerikaan verloor zaterdag het titelgevecht van landgenoot Stipe Miocic, maar bezet - ondanks dat hij na de partij aankondigde met pensioen te gaan - de derde plaats op de ranglijst. De koppositie die Cormier tot zaterdag nog bezette, wordt nu ingenomen door de Kameroener Ngannou.

De Amerikaan Curtis Blaydes klimt van de derde naar de tweede plaats. In de top tien zitten verder de Nederlander Alistair Overeem (zesde) en Dos Santos (zevende), beiden slachtoffers van 'Bigi Boy'. De Rus Alexander Volkov,de Braziliaan Augusto Sakai en de Amerikaan Walt Harris staan achtereenvolgens achtste, negende en tiende op de ranglijst.

'Bigi Boy' gaf eerder al aan na het gevecht tegen Dos Santos dit jaar nog zeker minstens één of twee keer te willen vechten. Wanneer het volgende gevecht zal plaatsvinden is nog niet duidelijk maar over zijn volgende tegenstander wordt nu al gesproken. In de UFC-wandelgangen wordt gespeculeerd over een match-up met Blaydes of Lewis.

'Bigi Boy' benadrukte zaterdag in Las Vegas dat de tegenstander hem niet uitmaakt. "Ik ben ready voor wie dan ook. Als er iemand op zoek naar me is kan die me in de gym vinden. Ik ben daar twee keer per dag."

'Bigi Boy' droomt van het UFC-zwaargewichtkampioenschap, dat nu in bezit is van Miocic. De Amerikaan zal in zijn volgende gevecht de titel moeten verdedigen tegen Ngannou. De verwachting is dat de Kameroener de 'belt' zal overnemen wat betekent dat Rozenstruik voorbij Ngannou zal moeten gaan om zijn droom waar te maken. Dat wordt tegelijk zijn kans om zich te revancheren voor de nederlaag die hij drie maanden terug tegen de Kameroener leed. Het was pas het eerste verlies ooit voor Bigi Boy in zijn MMA-carrière van twaalf partijen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina