Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hooghart beklaagt zich over minister Ramadhin

CLO-voorzitter misnoegd over handelingen minister Ramadhin

16/08/2020 05:56 - Van onze redactie

Minister Amar Ramadhin heeft met zijn houding en handelen ervoor gezorgd dat Ronald Hooghart al binnen een maand een brief schrijft aan de president.

Minister Amar Ramadhin heeft met zijn houding en handelen ervoor gezorgd dat Ronald Hooghart al binnen een maand een brief schrijft aan de president. Foto: CDS  

PARAMARIBO - CLO-voorzitter Ronald Hooghart is zeer ontevreden over de houding en handelingen van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De bewindsman zou autoritair gedrag vertonen en handelingen plegen zonder de relevante structuren van het ministerie te informeren. In een brief aan president Chandrikapersad Santokhi uit Hooghart zijn misnoegen over de gang van zaken.

"Terwijl de huidige president zich uitslooft om goede verhoudingen te scheppen zijn er ministers, onder wie de minister van Volksgezondheid, die de basis schept voor wanverhoudingen. Klachten zijn bij de CLO binnengekomen over de man zijn autoritaire benadering en minder goede houdingen die hij aan de dag legt en die door werkers binnen Volksgezondheid ten zeerste worden afgewezen", schrijft de CLO-voorman. Hij voegt eraan toe uit de pers te hebben vernomen dat de directeur van het Staatsziekenfonds is ontheven "zonder dat de zittende raad ooit is gehoord".

"Ook blijkt uit persberichten dat er een nieuwe raad is samengesteld nog voordat de zittende raad is ontbonden", stelt hij verder. Hooghart vindt dat minister Ramadhin "een ongehoorde houding" etaleert wat de vakcentrale ziet als "de basis voor een oorlogsverklaring aan de CLO". De vakbondsleider wijst er verder op dat het SZF een "baby" van de CLO is die al 40 jaar als zodanig door haar wordt gekoesterd. Aangevoerd wordt dat de bewindsman niet weet dat de gezondheidszorg wat betreft landsdienaren "zeer separatief was" en dat velen daar in het verleden de dupe van zijn geworden.

Met de komst van het SZF, waar de CLO lang voor heeft gestreden, is aldus de vakbondsleider, verbetering opgetreden in de medische zorg van landsdienaren. De wijze waarop minister Ramadhin optreedt, vindt de CLO-topman niet correct. Hij zal door de president teruggefloten moeten worden en terug moeten keren naar de belofte om samen zaken op orde te stellen. "Wij blijven van oordeel dat dit soort koloniale handelingen de samenleving eerder opbreken dan dat het verbetering brengt", schrijft Hooghart.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina