Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie opent jacht op illegale buschauffeurs

Politie opent jacht op illegale buschauffeurs

15/08/2020 10:01 - Van onze redactie

De politie trad vrijdag op tegen chauffeurs van Noah-busjes die illegaal mensen vervoerden naar de stad.

De politie trad vrijdag op tegen chauffeurs van Noah-busjes die illegaal mensen vervoerden naar de stad. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Ook vrijdag heeft de politie chauffeurs van de 'illegale' bussen bekeurd. Door leden van de afdeling Automatische Nummerplaten Registratiesysteem (ANRS) werden ze op de bon geslingerd vanwege het rijden zonder busvergunning en het niet herkeuren van het voertuig.

De 'illegale' bussen zijn voor velen in de samenleving een welkom alternatief, vooral omdat het legale openbaar vervoer al sinds maart stilligt. Partijen schijnen er maar niet eens over te worden wanneer en hoe de draad weer zal worden opgepakt. Illegale buschauffeurs, veelal in de Noah-busjes, bleken voor de bevolking een uitkomst ondanks de hoge prijs van SRD 10 per rit. Dat geld werd betaald omdat de taxi duurder is en de mensen normaal naar het werk moeten.

Echter, deze week blijkt de politie de jacht op de 'alternatieve bussen' te hebben geopend. Tijdens de wegcontrole vrijdag werden passagiers van overvolle bussen gevraagd om uit te stappen om veiligheidsredenen. De inzittenden gaven aan SRD 10 te hebben betaald om naar de stad te worden vervoerd.

Chauffeurs, die door hadden dat er politiecontrole was, probeerden daaraan te ontkomen door een andere route te kiezen. Een collega maakte er werk van om richting de Nieuwe Grond te rijden om de andere chauffeurs te waarschuwen over de controle. Naar verluidt zal de politie onverkort door gaan met de controle op alle voertuigen.

Woensdag maakte de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname bekend dat de afdeling ANRS begonnen was met "controle op bestuurders van autobusjes, die illegaal aan personenvervoer doen op de verschillende lijnbusroutes". Aangegeven wordt dat de Covid-19-maatregelen niet in acht worden genomen omdat er bijvoorbeeld geen social distancing is tussen de passagiers.

De chauffeurs van deze busjes zijn proces-verbaal aangezegd volgens het snelrechtmodel. Ze kregen een boete van SRD 500 wegens het vervoeren van personen tegen betaling zonder een busvergunning. Sommige chauffeurs blijken vonnissen, uitgesproken door de verkeersrechter, op hun naam staan te hebben staan. Die groep koos ervoor de openstaande boete gelijk te voldoen. Hadden ze dat niet gedaan zouden ze in hecttenis worden genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina