Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Spookambtenaren gaan werken voor hun geld'

Emanuel: 'Spookambtenaren gaan werken voor hun geld'

13/08/2020 19:48 - Jason Pinas

Emanuel: 'Spookambtenaren gaan werken voor hun geld'

Minister Gracia Emanuel is niet van plan spookambtenaren thuis te laten zitten; ze gaan de handen eindelijk uit de mouwen moeten steken. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Mensen die op de valreep in dienst zijn genomen door het ministerie van Regionale Ontwikkeling waaronder ook het directoraat Sport valt zullen niet de gelegenheid krijgen om spookambtenaar te zijn. Dat verzekert minister Gracia Emanuel.

Het is nog niet duidelijk wat te doen met dit overschot aan nieuw aangetrokken personeelsleden. Ze bekijkt nu al met haar directie waar deze groep terecht kan. De bewindsvrouw zegt dat vanaf oktober 2018 tot en 20 mei 2020 er maar liefst vijftienhonderd nieuwe krachten zijn aangetrokken door Regionale Ontwikkeling. Een deel meldt zich nu pas aan. "Nog steeds gaan mensen met een aanmeldingsbrief naar de commissariaten en het hoofdkantoor", zegt de bewindsvrouw. Ze voegt eraan toe dat een deel van deze nieuwe 'ambtenaren' nog geen beschikking heeft.

Emanuel zegt dat ze vanaf haar aantreden regelmatig mondeling verslag krijgt over mensen die zijn benoemd tot beleidsmedewerker en beleidsadviseur, maar sommigen zijn totaal niet geschikt voor zo een functie. "Het gaat om mensen met wie je zou moeten werken als schoonmaaksters, maar ze zijn dus beleidsmedewerkers op het ministerie." Hoe deze 'beleidsmedewerkers' en 'beleidsadviseurs' ingezet gaan worden is nog niet duidelijk.

Emanuel benadrukt dat geen van de nieuwe ambtenaren thuis gaat zitten. Dat zou volgens haar geldverspilling zijn. Ze gaat nu daarom na hoe iedereen die in de afgelopen periode in dienst is genomen zinvol kan worden ingezet. "We denken eraan om de mensen misschien te plaatsen op ministeries die juist personeel nodig hebben." Een andere mogelijkheid is om het overschot door te sluizen naar parastatale bedrijven. "Dan hoeven ze niet thuis te zitten en hun salaris maandelijks ontvangen. Ze gaan werken voor het geld".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina