Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verbetering nodig voor optimaliseren meteodienst

Verbetering nodig voor optimaliseren meteodienst

07/08/2020 19:02 - Merredith Bruce

Sukarni Sallons-Mitro, hoofd Meteorologische Dienst Suriname, laat zien hoe het nieuwe apparaat werkt.

Sukarni Sallons-Mitro, hoofd Meteorologische Dienst Suriname, laat zien hoe het nieuwe apparaat werkt.  

PARAMARIBO - Er moet voor optimale dienstverlening bij de Meteorologische Dienst veel verbeteren, zoals personeelsbezetting, huisvesting, werkomstandigheden en voorzieningen. Dit hebben medewerkers aan minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken gezegd bij zijn kennismakingsbezoek.

De overheidswebsite De Boodschap spreekt over "een gebouw dat niet gezaghebbend is voor de dienst die nationaal en internationaal functioneert". Sukarni Sallons-Mitro, die leiding geeft aan de meteodienst, zegt op vragen van de Ware Tijd dat elke organisatie naar verbetering streeft. "Er zijn altijd zaken die verbeterd moeten worden en voor sommige is er nooit een deadline. Bij elke ontwikkeling streef je naar verbetering."

Het hoofd stelt dat er meer personeel nodig is. Tijdens het kennismakingsbezoek van de bewindsman is gezegd dat de dienst veel internationale projecten heeft die geoptimaliseerd moeten worden. Er is ook gewezen op "slechte" betaling van medewerkers, de facelift die het gebouw aan de Magnesiumstraat nodig moet ondergaan, grondige onderhoudsbeurt van werkruimten en dat de bibliotheek al jaren onbemand is.

Nurmohamed: "Er zijn genoeg ambtenaren die betaald worden en thuis zitten. Ook gewezen ministers met vette salarissen en dienstvoertuigen zullen teruggeroepen worden om via deze weg het belang van land en volk te dienen." De Meteorologische Dienst stelt zich ten doel de enige vertrouwde stem te zijn in Suriname voor weersinformatie en verzamelt gegevens over het weer en klimaat. Ze draagt ook bij aan de veiligheid - in de ruimste van het woord - door het op tijd verstrekken van verwachtingen, waarschuwingen en analyses van het weer.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina