Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Coronagevallen Newmont fors gestegen

Coronagevallen Newmont fors gestegen

07/08/2020 07:59 - Ivan Cairo

Coronagevallen Newmont fors gestegen

 

PARAMARIBO - Steeds meer bedrijven en instellingen krijgen last van het coronavirus. Had goudmaatschappij Newmont Suriname op 19 juli nog slechts twee positieve gevallen, op 5 augustus bedroeg het aantal besmette medewerkers al 64. Eerder werd ook al de andere grote goudproducent, Rosebel Gold Mines, hard getroffen door een groot aantal besmettingen, met als gevolg dat de operaties enige tijd werd stilgelegd.

Via een Covid-19-mededelingen dashboard informeert Newmont de werknemers over de stand van zaken. Aangegeven wordt dat - zoals verwacht - er positieve resultaten blijven binnenkomen van "testen in verband met de twee huidige belangrijkste infectiegroepen, waardoor zowel het aantal positieve gevallen als het aantal infecties dat zich op site heeft voorgedaan is toegenomen".

De belangrijkste clusters zijn de keuken en mine operations. Hoewel er enkele geïsoleerde gevallen zijn, zijn de meeste recente positieve resultaten bij het goudproductiebedrijf in verband gebracht met spreiding in deze twee clusters waar individuen niet alle verplichte controles uitvoerden. De bedrijfsleiding wijst erop dat het van cruciaal belang is dat iedereen zich aan de maatregelen houdt om te voorkomen dat zich een andere infectiegroep vormt.

Tot woensdag waren negentig medewerkers of contractors van Newmont getest, van wie 64 positief en 21 negatief. Tot gisteren waren er 37 actieve gevallen en waren 32 besmette arbeiders genezen verklaard. Momenteel zijn er nog 42 mensen van Newmont in quarantaine. Binnenkort zullen ook swabs op de bedrijfslocatie te Merian kunnen worden afgenomen waarna de labtest in Paramaribo zal worden uitgevoerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina