Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouva stoort zich aan leiding geven Bee in DNA

Bouva stoort zich aan leiding geven Bee in DNA

07/08/2020 17:24 - Wilfred Leeuwin

Voor de tweede dag op rij klaagde Melvin Bouva over de manier waarop Marinus Bee leiding geeft aan het parlement.

Voor de tweede dag op rij klaagde Melvin Bouva over de manier waarop Marinus Bee leiding geeft aan het parlement. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Melvin Bouva, ex-vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) die nu in de oppositie zit, stoort zich elke keer weer aan de manier waarop leiding wordt gegeven aan het parlement door voorzitter Marinus Bee (Abop). Volgens de NDP'er houdt Bee zich niet aan het Ordereglement en geeft de voorzitter meer tijd aan leden van de coalitie dan aan die van de oppositie.

"U meet met twee maten en geeft vier minuten aan de fractieleider van de coalitie, terwijl wij het met twee minuten moeten doen. Ik vraag u ons de gelegenheid te geven een constructieve bijdrage te leveren aan de discussies", zei Bouva vrijdag tegen Bee.

Donderdagavond toen de regering rapportage deed over de stand van zaken in het land en de overgenomen financiële positie, vond Bouva ook al dat Bee de regering teveel aan het woord liet om uitgebreid en in details zaken te bespreken. Volgens hem hoorden die zaken thuis in een begrotingsbehandeling.

Middels interrupties, punt van orde en opmerkingen buiten de microfoon probeerde Bouva Bee steeds weer erop te wijzen dat er regels zijn in het parlement en protocollen die nageleefd moeten worden. Ook waarnemend fractievoorzitter Rabin Parmessar stoorde zich eraan hoe nu leiding wordt gegeven.

Bouva besprak vrijdag weer eens de 'stoel'. Echter, nadat hij door zijn spreektijd was, liet Bee hem weten dat als het zijn bedoeling is de vergaderingen te verstoren en hem de les te komen lezen het in zijn nadeel zal werken. "We zijn niet bij u in de leer", zei Bee.

Later in de vergadering toen Bouva weer eens de stoel besprak, merkte de voorzitter op: "Lid Bouva, ik denk dat u bent blijven steken in de vijf jaar van uw regering. Ik weet dat het u pijn doet, maar u zal ermee moeten leren leven."

Bouva heeft later op de middag uit protest de vergaderzaal verlaten nadat hij vond dat hij onvoldoende spreektijd kreeg om een bijdrage te leveren aan de discussie bij de behandeling van de wet Uitvoering Uitzonderingstoestand. Volgens hem deed hij dat op persoonlijke titel en was zijn actie geen fractie standpunt.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina