Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aswhin Adhin toegelaten tot DNA

Aswhin Adhin toegelaten tot DNA

06/08/2020 15:24 - Wilfred Leeuwin

Aswhin Adhin toegelaten tot DNA

Ashwin Adhin tekent op 16 juli het protocol van overdracht momenten nadat Ronnie Brunswijk vicepresident was geworden. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Ex-vicepresident Ashwin Adhin (NDP) is donderdag toegelaten als lid van De Nationale Assemblee (DNA). Na zijn toelating zei hij dat hij ministers, assembleeleden en vicepresidenten heeft zien gaan en komen. "We hebben allemaal iets te betekenen voor de samenleving. Het is belangrijk iets voor de natie te doen en de economie uit het slop te trekken waarin het is beland."

Adhin bedankte zijn vrouw en familie voor de moeilijke tijden die zij met hem hebben doorstaan en benadrukte dat het om de kiezers is geweest en die niet in de steek gelaten mogen worden. DNA-voorzitter Marinus Bee zei in zijn felicitatie er geen moment aan te twijfelen dat Adhin een belangrijke bijdrage zal leveren als volksvertegenwoordiger. Volgens hem is het nieuwe lid bekend om zijn sterk optreden. Hij sprak de verwachting uit dat Adhin zich op dezelfde manier zal inzetten. "We zullen soms met elkaar van mening verschillen, maar dat is goed in een gezonde democratie", aldus Bee.

Asiskumar Gajadien (VHP), die namens de hele coalitie sprak, zei dat Adhin die gewend was aan de stoel van vicepresident, nu zal moeten wennen aan een andere stoel. "We wensen hem veel succes toe want er is veel werk te verzetten. Dat zal hij als geen andere beter weten. Het land moeten we halen waarin het is. Ik reken erop dat hij zijn bijdrage zal leveren als collega parlementariër."

Rabin Parmessar, waarnemend fractieleider van de NDP, zei blij te zijn om zijn partijgenoot, die straalt van bruisende energie, te verwelkomen. Hij loofde Adhin om zijn vele verdiensten, zijn ervaring en de mate aan informatie waarover hij beschikt. Ook Ronnie Asabina van de BEP zei er niet aan te twijfelen dat Adhin een goede job zal doen als parlementariër. Volgens hem is er een nieuw dynamisch lid bijgekomen met veel potenties.

Adhin bedankte in zijn dankwoord ook gewezen assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Hij zegt te verwachten dat Bee net als haar goed over de leden van het parlement zal waken. Vicepresident Ronnie Brunswijk sprak het nieuwe lid namens de regering toe. "Ik ken Adhin als vicepresident, vandaag heb ik zijn stoel ingenomen ... maar zo gaat het in de politie", zei Brunswijk.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina