Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname bijna op 2.000 Covid-19-besmettingen

Covid-19: Suriname bijna op tweeduizend besmettingen

04/08/2020 20:29 - Van onze redactie

Covid-19: Suriname bijna op tweeduizend besmettingen

Foto: Getty Images  

PARAMARIBO - Met 88 nieuwe Covid-19-besmettingen in de laatste 24 uur nadert Suriname zo zoetjes aan de tweeduizend positieve gevallen. Op het dinsdagavond bijgewerkte dashboard staat het totaal op 1.981, waarvan 676 active cases.

In het laatste etmaal zijn 240 personen getest: 88 bleken besmet te zijn met het nieuwe coronavirus, de overige 152 waren negatief. Op de officiële website is niet bijgewerkt uit welke districten de besmette personen komen, maar de laatste dagen blijken Paramaribo en Wanica de haarden te zijn.

Negentig personen liggen in het ziekenhuis, van wie tien op de Intensive Care Unit. Met 51 genezen verklaarde burgers in de afgelopen 24 uur kwam dat totaal op 1.278. Momenteel zijn er 576 mensen, die positief zijn getest, in isolatie. In quarantaine (negatief getest) bevinden zich 484 personen.

Tegenover de Ware Tijd uitte Manodj Hindori, directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis, eerder dinsdag zijn bezorgdheid over de Covid-19-epidemie, "die maar door blijft razen door ons land. It is now all hands on deck", zei hij. Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf de natie maandag drie dagen de tijd om het tij te keren anders volgen er strengere maatregelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina