Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bromet neemt ontslag als directeur BOG

Bromet neemt ontslag als directeur BOG

04/08/2020 15:02 - Ivan Cairo

Bromet neemt ontslag als directeur BOG

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minouche Bromet heeft dinsdag haar ontslag als directeur van het BOG ingediend bij het ministerie van Volksgezondheid. Dit wordt door haar bevestigd tegenover de redactie van de Ware Tijd. “Ik heb vanwege gezondheidsredenen de funktie ter beschikking gesteld”, zegt ze. Bromet geeft aan dat haar echtgenoot begin dit jaar ernstig ziek werd wat samen met de aanpak van de coronapandemie een zware wissel op haar eigen gezondheid heeft getrokken.

De BOG-directeur moest zeer recentelijk gehospitaliseerd worden en de artsen hebben rust voorgeschreven. Bromet zegt na haar herstel vanuit een andere functie haar expertise beschikbaar te kunnen stellen. Zij werd op 2 december vorig jaar door het ministerie van Volksgezondheid aangesteld om het bureau te leiden. "Als je snel wil gaan, ga alleen. Als je ver wil komen, ga samen", zei Bromet bij de kennismaking vorig jaar met het BOG-personeel.

Ook op andere plaatsen in de publieke gezondheidszorg zoals het SZF en het ministerie zelf hebben de afgelopen dagen mutaties plaatsgevonden. Maandag heeft ook Cleopatra Jessurun als directeur van Volksgezondheid ontslag genomen. Naar verluidt zou er voor Jessurun een onwerkbare situatie zijn ontstaan op het ministerie tussen haar en het nieuwe COVID-19 managementteam.

Onder andere zou haar schriftelijk zijn meegedeeld dat zij met betrekking tot de aanpak van de coronapandemie geen informatie van het nieuwe team geleid door Marthelise Eersel zou ontvangen. Bromet en Jessurun waren nog voordat het coronavirus in Suriname opdook nauw betrokken bij het uit te stippelen beleid en daarna bij de aanpak van de COVID-19 nadat de ziekte in Suriname was opgedoken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina