Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fraude-onderzoek bij SZF

Fraude-onderzoek bij SZF

03/08/2020 10:59 - Ivan Cairo

Fraude-onderzoek bij SZF

Rick Kromodihardjo is ter beschikking gesteld van de minister van Volksgezondheid. Foto: NII  

PARAMARIBO - Bij het Staatsziekenfonds (SZF) wordt een aanvang gemaakt met een grootschalig onderzoek naar fraude en mismanagement. In dat kader is directeur Ricky Kromodihardjo eind vorige week door minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op non-actief gesteld.

In het weekend werden politieagenten bij het SZF-hoofdkantoor aan de Frederik Derbystraat geplaatst en hadden directieleden en personeel geen toegang. Maandag mag het personeel gewoon naar het werk. Kromodihardjo wenst inhoudelijk niet in te gaan op deze ontwikkeling. "Ik heb op 30 juli een brief van de minister van Volksgezondheid ontvangen waarin staat dat ik door 'gewijzigde inzichten' op non-actief ben gesteld en daardoor voortaan ter beschikking van de minister ben. Vanuit dat oogpunt ben ik niet langer degene die adequaat op uw vragen kan ingaan", stelt Kromodihardjo tegenover de Ware Tijd.

Het is naar verluidt niet uitgesloten dat de komende dagen nog meer SZF-toppers op non-actief zullen worden gesteld. Humphrey Hasrat, die belast is met de medisch-technische zaken bij het SZF, zegt niet op de hoogte te zijn van maatregelen bij het fonds dan dat de directeur op non-actief is gesteld en Jolanda Pronk als waarnemer is aangesteld. "Over eventuele fraude zal onderzoek wel klaarheid brengen. Ik heb zelf nooit procuratie gehad en ben financieel niet verantwoordelijk", zegt Hasrat. De afgelopen dagen circuleerden op sociale media talrijke zaken over vermoedelijk mismanagement bij het SZF en kwesties die te maken hebben met het privéleven van de directeur. Naar verluidt zouden enkele medewerksters aangifte tegen hem hebben gedaan of overwegen dat te doen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina