Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Alles welkom om kinderen Para op school te houden'

'Alles welkom om kinderen Para op school te houden'

02/08/2020 07:58 - Shanavon Arsomedjo

Lugard Williams en de Dreambelievers Para doen er alles aan om kinderen van Para in de schoolbanken te houden.

Lugard Williams en de Dreambelievers Para doen er alles aan om kinderen van Para in de schoolbanken te houden. Foto: FB Dreambelievers Para  

PARA - De uit Para afkomstige Lugard Williams heeft een inzamelingsactie gehouden voor de kinderen uit het district, omdat veel hen de school niet hebben bezocht, doordat hun ouders het zich niet konden permitteren. Door de Covid-19-situatie ziet het er nog somberder uit, omdat hun ouders hun baan kwijt zijn of minder verdienen.

Om een handje te helpen, is hij aan het begin van de maand een Go Fund Me-campagne gestart met als streefbedrag vijfduizend euro. Daarmee zouden ongeveer tweehonderd kinderen geholpen kunnen zijn. "Vóór de start van deze campagne kocht ik enkele spullen voor een jarig meisje. Haar moeder had geen geld om haar verjaardag te vieren, dus besloot ik haar blij te maken en besefte ik, dat er armoede heerst in Para. Wat zullen ze doen, wanneer de school weer begint, vroeg ik mij af."

Naast het opzetten van de Go Fund Me-campagne benaderde Williams enkele jong ondernemers van het district, die bereid waren samen te werken en hun netwerk erbij te betrekken. Samen noemen ze zich de Dreambelievers van Para. De bedoeling is om aan geselecteerde kinderen een schoolpakket aan te bieden en hun schoolvervoer te betalen.

Williams zal op 1 augustus met het tot dan opgehaalde geld alvast enkele kinderen blij maken. Met de achthonderd euro, die nu al is verzameld, kunnen alvast veertig leerlingen worden geholpen worden. De hulp van de omliggende scholen wordt ingeroepen om een lijst te maken van kinderen die in aanmerking zouden moeten komen voor een pakket.

Het liefst had Williams een tegenprestatie gevraagd in de vorm van een talentenavond, maar vanwege de Covid-19-situatie worden er geen activiteiten gehouden. Hij gelooft erin dat als je iets krijgt, je ervoor moet 'werken', zoals hij dat zelf ook heeft moeten doen. "Ik ben fel tegenstander van geven zonder tegenprestatie. Als ik blijf geven, leer ik de kinderen niet dat ze moeten werken voor iets. We hebben allemaal hard moeten werken om iets te bereiken en doen dat nog steeds."

De Dreambelievers van Para willen nog veel meer doen en zijn van plan een officiële stichting op te zetten, zodat ze ook instanties kunnen aanschrijven om meer hulp te krijgen. "Para is een beetje een vergeten district wat donaties betreft. Ik zie dat de armoede hier steeds groter wordt. De kinderen hier zijn ook onze toekomst. Daarom willen wij hen helpen." Doneren hoeft niet alleen via Go Fund Me, maar kan ook door contact op te nemen met Williams. "Niet alleen geld, maar alles wat de kinderen op school kan houden, is welkom."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina