Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 's Lands werkt aan huisvesting moeder- en kindzorg

's Lands werkt aan huisvesting moeder- en kindzorg

31/07/2020 05:50 - Aidy Pinas-Agodeba

's Lands werkt aan huisvesting moeder- en kindzorg

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - ‘s Lands Hospitaal wil de moeder- en kindzorg, waar ze om bekendstaat, verbeteren en uitbreiden en daarvoor een nieuwbouw van twee verdiepingen opzetten. Het project van acht miljoen US dollar is voor financiering ingediend bij de LR Group uit Israël, zegt directeur Dayasankar Mathoera tegen de Ware Tijd.

"Maar de vraag is of de nieuwe regering met deze groep wil blijven samenwerken." Bekend is dat niet iedereen blij was toen LR Group door het kabinet-Bouterse/Adhin werd binnengehaald en dat er veel vragen rezen over de samenwerking. Een ander project dat ook door 's Lands bij LR Group daar is ingediend is uitbreiding van de operatiekamer en upgraden van de afdeling Intensieve Zorg van vier naar negen bedden. Er zijn eveneens plannen voor renovatie van het beddenhuis.

Het ziekenhuis wil de dienstverlening aan moeder en kind zoveel mogelijk beschikbaar en toegankelijk maken. In de nieuwe opzet krijgt de afdeling een eigen operatiekamer voor kleine ingrepen bij de moeder, waardoor de grotere operatiekamer van het ziekenhuis wordt ontlast.

Ideaal is om ook een verloskamer en een deel van de neonatale intensive care unit beschikbaar te hebben. Voor dit laatste is 's Lands Hospitaal afhankelijk van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in geval van premature of baby's met beademingsproblemen. Maar vaak zit het AZP vol en moeten de baby's op de couveuse afdeling worden opgevangen.

In het verleden kon 's Lands Hospitaal dergelijke gevallen zelf behandelen, maar nadat de Filippijnse artsen zijn weggetrokken omdat het ziekenhuis ze niet langer kon betalen, is de afdeling opgedoekt. "Gelet op onze dienstverlening in het kader van moeder- en kindzorg moeten we in staat zijn om geïntegreerde zorg aan te bieden", zegt de directeur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina