Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoefdraad vermoedelijk gezien in Guyana

Hoefdraad vermoedelijk gezien in Guyana

30/07/2020 00:00 - Van onze redactie

Bij deze bar in Berbice, Guyana, zou ex-minister Gillmore Hoefdraad, enkele dagen geleden in het gezelschap van een aantal mannen zijn gesignaleerd.

Bij deze bar in Berbice, Guyana, zou ex-minister Gillmore Hoefdraad, enkele dagen geleden in het gezelschap van een aantal mannen zijn gesignaleerd.  

PARAMARIBO - Voormalig Financiënminister Gillmore Hoefdraad is vermoedelijk ondergedoken in het grensdistrict Berbice in Guyana. Bronnen in Guyana die beweren te weten wie hij is, zeggen hem te hebben gezien in het plaatsje Skeldon. Hij zou in gezelschap hebben vertoefd van zeker drie andere "goed geklede" mannen die Nederlands spraken. Het gezelschap was naar een bar gegaan om zich te verpozen.

Het vermoeden is groot dat de ex-minister zich schuilhoudt in de woning van een Surinamer die in Berbice woont. Al enkele dagen circuleren hardnekkige geluiden dat Hoefdraad de wijk heeft genomen naar het westerbuurland en mogelijk als eindbestemming Venezuela zou hebben. "De mannen zijn sterke drank gaan kopen. Nadat ze hun drank hadden gekocht zijn ze de weg overgestoken", aldus een bron in Guyana. "We hebben z'n gezicht gezien. Hij was het en nog enkele goedgeklede heren."

Begin deze week publiceerde de Guyanese krant Kaieteur News dat Hoefdraad vermoedelijk illegaal in Guyana vertoeft. De ex-minister is onbereikbaar - ook voor de media - sinds bekend werd dat het Openbaar Ministerie (OM) een hernieuwde vordering naar het parlement zou sturen om hem in staat van beschuldiging te stellen. Door het OM is hij aangemerkt in het schandaal rond malversaties die zich bij de Centrale Bank van Suriname hebben voorgedaan.

Tegen hem is een gerechtelijk vooronderzoek begonnen en het OM wil Hefdraad als verdachte horen over zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de strafbare feiten. Hij wordt verdacht van elf zaken, inclusief overtreding van de Anti-corruptiewet en het Wetboek van Strafrecht. Deurwaarders konden Hoefdraad de afgelopen dagen niet bereiken om hem het exploot van de procureur-generaal (pg) waarin hij formeel wordt meegedeeld over de hernieuwde vordering te betekenen. Tegen hem is ook een uitreisverbod uitgevaardigd door het OM.

Donderdag komt een door het parlement aangewezen hoorcommissie bijeen om na te gaan in hoeverre Hoefdraad opnieuw gehoord zou moeten worden. In mei had hij al een uitgebreide verklaring voor een soortgelijke hoorcommissie afgelegd. In een openbare vergadering daarna besloot De Nationale Assemblee het verzoek van de pg om hem in staat van beschuldiging te stellen niet in te willigen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina