Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Basketbalseizoen definitief stopgezet

Basketbalseizoen definitief stopgezet

30/07/2020 11:11 - Guillano Bruce

Basketbalseizoen definitief stopgezet

Actiemomenten als deze tijdens basketbalwedstrijden zullen waarschijnlijk pas in januari 2021 worden beleefd. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De kogel is door de kerk: het basketbalseizoen, dat langer dan vier maanden stilligt is definitief beëindigd. Dat werd bepaald tijdens een algemene ledenvergadering van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). “Het is jammer maar in deze fase kunnen we niet meer aan een herstart denken. Gezondheid gaat voor”, zegt voorzitter Conrad Issa tegen de Ware Tijd.

De laatste keer dat er bij de SBA werd gebasketbald was op 12 maart. Op die dag vonden er wedstrijden in de U19-jongens- en mannenrecreatieklasse plaats. Een dag daarna werd de competitie in alle klassen vanwege de coronacrisis stilgelegd.

Pogingen om de draad op te pakken werden de afgelopen maanden telkens onderbroken door de toename van het aantal besmettingsgevallen. Uiteindelijk besloot de alv dinsdag het seizoen te laten voor wat het is. "Er komen dus geen play-off en geen kampioenen in geen van de klassen", vult Issa aan.

In de vergadering werd direct afgesproken dat het nieuwe seizoen pas volgend jaar wordt gestart. Afhankelijk van de situatie zal dat in de eerste week van januari of februari gebeuren. Ondertussen zal de SBA voorbereidingen treffen in aanloop naar het nieuwe seizoen. Alle zaken - behalve die betrekking hebben op de transfer- en inschrijvingsperiode - wil de bond vóór 1 november in place hebben gebracht.

Ook zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot inschrijfgelden. Voor de verenigingen die het afgelopen seizoen meer inschrijfgeld hebben betaald dan wedstrijden gespeeld geldt dat ze het geld dat ze meer betaald hebben als voorschot op het volgend seizoen mogen gebruiken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina