Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Busvervoer gegarandeerd bij beheersbare coronacrisis

Busvervoer gegarandeerd bij beheersbare coronacrisis

29/07/2020 22:44 - Van onze redactie

Busvervoer gegarandeerd bij beheersbare coronacrisis

Bussen zullen volgens de Vosov voorlopig niet rijden omdat de Covid-19-verspreiding niet beheersbaar is. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Suraj Sahadew-lall, voorzitter van de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van Surinaams Openbaar Vervoer (Vosov), stelt tegenover de Ware Tijd dat de herstart van het openbaar vervoer pas gegarandeerd is indien het Covid-19-besmettingsgevaar beheersbaar blijft. Zijn organisatie heeft vorige week een kennismakingsgesprek gehad met minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme.

Tijdens het gesprek zijn een aantal maatschappelijke en collectieve problemen besproken over de verdere modernisering en continuering van het openbaar vervoer. De slechte financieel-economische situatie kwam ook aan de orde, evenals de achterstand in brandstofcompensatie, uitbetaling van de restant Covid-19-vergoeding en uitstel van betalingen van bankleningen. Verder is er gesproken over de tariefsaanpassing en herstart van het openbaar vervoer volgens het 'nieuwe normaal'.

De organisatie vraagt om het intrekken van onnodige nieuwe vergunningen die recent zijn uitgegeven op bestaande trajecten. Volgens Vosov is er in 2018 een verbod-overeenkomst getekend, zodat op de bestaande trajecten die al overvol zijn geen nieuwe vergunningen worden uitgegeven. Het reorganisatiebeleid van het openbaar vervoer is ook besproken. Volgens Sahadew-lall is er kort geëvalueerd met het bestuur. Minister Jubitana zal de besproken onderwerpen voorleggen aan de regering.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina