Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BREAKING: Apache doet derde grote olievondst

BREAKING: Apache doet derde grote olievondst voor Surinaamse kust

29/07/2020 18:46 - Ivan Cairo

BREAKING: Apache doet derde grote olievondst voor Surinaamse kust

 

PARAMARIBO - De Amerikaanse oliemaatschappij Apache heeft zojuist bekendgemaakt de derde opeenvolgende grote olievondst voor de Surinaamse kust te hebben gedaan. In de Kwaskwasi-1 boorput in Blok 58 werd een kolom van 278 meter aardolie en gascondensaat aangetroffen. De vierde exploratieput in Blok 58, Keskesi East-1, zal direct nadat de activiteiten bij Kwaskwasi zijn afgerond worden aangelegd.

De derde succesvolle put werd ook door het boorschip Noble Sam Croft aangelegd. In januari en april werden de eerste twee grote olie-ontdekkingen bekendgemaakt bij respectievelijk Maka Central-1 en Sapakara West-1. "We zijn heel blij met de resultaten van de Kwaskwasi-1-exploratieput. Dit is de beste bron die we tot nu toe in het bekken hebben geboord, met het hoogste nettohoeveelhei in reservoirs van de beste kwaliteit '', zegt John J. Christmann, CEO en president van Apache.

"Hoewel we nog veel werk moeten verzetten, verdient een ontdekking van deze kwaliteit en omvang een evaluatietempo dat de mogelijkheid van versnelde eerste productie mogelijk maakt", vervolgt hij. Blok 58 heeft een omvang van circa 5665 vierkante kilometer en biedt een aanzienlijk potentieel buiten de ontdekkingen in Kwaskwasi, Sapakara West en Maka Central. Apache heeft minstens zeven verschillende geologische afzettingen en meer dan 50 prospects geïdentificeerd in het gebied.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina