Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Herstel dambreuk Coronie niet mogelijk door hoge waterstand

Herstel dambreuk Coronie niet mogelijk door hoge waterstand

28/07/2020 01:58 - Beta Debidien

Herstel dambreuk Coronie niet mogelijk door hoge waterstand

 

JOHN - De dambreuken die voor wateroverlast zorgen in het zuidelijk deel van district Coronie zijn gisteren niet aangepakt. Aan de Ware Tijd was zondag voorgehouden dat het ministerie van Openbare Werken de volgende dag samen met een aannemer aan het herstel zou werken van de dam bij de plantages John en Burnside.

Echter, Leroy Doorson, coördinator van het ministerie in Coronie, heeft de Ware Tijd gisteren voorgehouden dat er niet kon worden gewerkt aan de waterkerende dam door de hoge waterstand in de zwamp. "Het is nu afwachten totdat het waterpeil in de Coroniezwamp is gedaald. Op dit moment kunnen wij niks doen, omdat de zwamp tot aan de rand is gevuld met regenwater", geeft hij een beeld van de situatie ter plekke.

Volgens hem is het ook niet mogelijk om in deze natte periode machines te dirigeren naar de locatie. "We moeten uitkijken naar het juiste moment om de problemen in de dam structureel aan te pakken." Doorson zegt in contact te zullen treden met districtscommissaris Naltus Naana om het probleem te bespreken.

Jacques Geffery, bestuurslid van de Landbouwcoöperatie Coronie, zei zondag tegen de Ware Tijd dat het water tachtig centimeter tot één meter hoog stond op de percelen, maar dat er geen noemenswaardigde schade was. Veeboeren hadden hun vee wel gebracht naar hoger gelegen gebieden.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina