Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Shaquille Marcus houdt livesessies

Shaquille Marcus houdt livesessies

26/07/2020 21:12 - Shanavon Arsomedjo

Bezige bij Shaq.sr trekt veel aandacht met zijn informatieve livesessies.

Bezige bij Shaq.sr trekt veel aandacht met zijn informatieve livesessies. Foto: FB Shaq.sr  

PARAMARIBO - Shaquille Marcus, die niet graag stilzit, is sinds Covid-19 zich in Suriname aankondigde, nieuwe bezigheden aan het zoeken. Behalve dat hij anderen graag bezighoudt, vindt hij het leuk om zichzelf te entertainen.

De artiest, influencer en ondernemer startte enkele maanden geleden met het organiseren van virtuele evenementen op Facebook. Tijdens elke sessie wordt er een ander onderwerp besproken en is er een goede balans tussen luchtig en leerrijk. Marcus houdt zowel entertainment als educatieve bijeenkomsten. "Tijdens de entertainmentsessies probeer ik elke keer met een ander onderwerp te komen. Ik bouw het op tot een gestructureerde showcase, waarbij ik mijn props en kleding aanpas. Ik merk dat mijn kijkers genieten, maar ik doe het ook om mezelf fit te houden, voor wanneer ik weer kan optreden. Ik geef altijd energieke optredens, dus is het een must om mijn conditie op peil te houden."

Soms gooit Marcus het roer om en komt met livesessie, waarin hij onder meer ondernemerschap en de entertainmentwereld bespreekt. "Ik zag mensen live gaan en praten over ondernemerschap, maar dan meer om hun bedrijf te promoten. De meeste kijkers hadden er weinig aan, dus besloot ik ondernemers uit te nodigen om de kijkers iets bij te brengen." Eén van de besproken onderwerpen, 'hoe start ik een onderneming', wordt elders tegen betaling aangeboden, maar Marcus wilde laten zien, dat je de informatie ook op een andere manier kan verkrijgen. "Mensen weten dat ik graag mijn kennis deel. Je hoeft daar niet altijd voor betaald te worden. Het draait niet altijd om geld. Vergeet niet, dat wat je geeft, je terugkrijgt van het universum."

Doordat Marcus gerichte en kritische vragen stelt aan zijn gasten, krijgt hij de relevante informatie. Hij heeft gemerkt dat vooral jonge ondernemers graag hun kennis delen, wat hij apprecieert. "Ik geloof in jongeren, die jongeren informeren. We krijgen de informatie niet gemakkelijk van ouderen, dus laten we afkijken van jongeren, die al een bepaalde positie hebben." Hij staat weliswaar open voor individueel succes, maar dat draagt niet bij aan collectieve groei. Daarom gelooft hij, "dat we het samen moeten doen en de informatie bereikbaar moeten maken". Hij kiest voor sociale media, omdat veel jongeren daar deel van uitmaken.

De influencer vindt het goed dat er veel mensen live gaan, maar hij zegt er meteen bij, dat er een verschil is met zijn sessies. Het gaat bij hem voornamelijk om het verschaffen en vergaren van kennis. "Zit met pen en papier, want er komen tips." Hij roept op om niet zuinig om te gaan met de kennis die we hebben. Hij wil dit concept uitbreiden en wil in de toekomst graag workshops, seminars en conferenties houden, om jongeren bruikbare informatie te verschaffen. "Ik heb zelf kansen gekregen en ben verzeild geraakt in kringen, die me wijzer hebben gemaakt. Ik gun het anderen ook. Belangrijk is, dat we informatie verschaffen, die ook de jongeren in de achterbuurten bereikt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina