Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw DNA-lid Aloema pleitbezorger voor sport

Nieuw DNA-lid Ronny Aloema maakt zich sterk voor de sport

26/07/2020 10:01 - Marinio Balsemhof

Ronny Aloema (VHP) komt door opschuiving in DNA.

Ronny Aloema (VHP) komt door opschuiving in DNA. Foto: PC OJ Photography  

PARAMARIBO - Ronny Aloema wil een inspiratiebron zijn voor de jeugd. De oud-doelverdediger van de nationale voetbalselectie van Suriname deed dat jarenlang op sportgebied en wil dat nu in de politiek doen. Hij zal in de komende zittingstermijn onder leiding van president Chandrikapersad Santhoki als DNA-lid fungeren namens de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP).

Het nieuwe lid was in eerste instantie niet gekozen, maar door verschuivingen op de kandidatenlijst zal hij in het hoogste college van de staat het belang van de Surinaamse burgers moeten dienen. "Nou om eerlijk te zijn, zag ik het niet aankomen", zegt Aloema tegen de Ware Tijd. Hij had zich namelijk al erin berust dat hij niet was gekozen.

Voor hem was het belangrijker dat de Orange Movement als de grootste politieke organisatie uit de bus was gekomen tijdens de afgelopen verkiezingen. "Dat was mijn primair doel", zegt hij. "Maar dat ik zitting ga nemen in het hoogste orgaan van de staat Suriname geeft mij behalve een goed gevoel, ook een verantwoordelijkheid."

Aloema wil herinnerd worden als een parlementariër, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. "Ik zal het gewoon anders doen. Binnenkort open ik mijn kantoor waar ik mensen zal ontvangen", onthult hij. De jonge parlementariër is de 250 kiezers die op hem hebben gestemd bijzonder dankbaar.

Hij benadrukt dat de Surinaamse gemeenschap mag rekenen op zijn vastberadenheid en consistentie om hun belangen naar eer en geweten te behartigen. De ex-doelman die veel furore maakte in de Surinaamse veld- en zaalvoetballerij wil zich erg sterk maken voor de jeugd en sportzaken. Hij is al in gesprek met sportorganisaties en sporters. "Als ervaren topsporter mag en moet de sportgemeenschap op mij kunnen rekenen", geeft hij aan.

Ook het ondernemerschap zal zijn aandacht genieten, omdat de parlementariër van mening is dat elke burger van het land de tools moet krijgen om te kunnen ondernemen. Aloema vindt het bijzonder om deel uit te maken van deze coalitie. Zij hebben de immense taak om Suriname uit het diep dal te trekken en dat is een enorme uitdaging. Het is altijd zijn intentie geweest om Suriname te dienen en gaat de uitdaging om zijn mede Surinamer weer een mooi een menswaardig bestaan te bieden met beide handen aan.

Aloema vindt niet dat het opdoeken van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken nadelig zal zijn voor de sport in Suriname. "Je moet met de realiteit dealen", zegt hij. De parlementariër benadrukt dat het beleid op sport- en jeugdzaken onverkort doorgaat. "En dat staat ook hoog op mijn agenda." Voor hem is belangrijk dat de projecten die uitgevoerd worden ten behoeve van de sport doorgaan of worden verbeterd. Hij zal zich verder sterk inzetten voor de totstandkoming van de sportraamwet, rehabilitatie van de sportaccommodaties en ondersteuning van sportorganisaties om uiteindelijk profsport naar Suriname te halen.

De sportraamwet moet de sportbonden en -organisaties en sporters meer zekerheid geven. Hier zullen hun rechten en plichten beter zijn vastgelegd. Zij moeten zich bij het vertegenwoordigen van Suriname bijvoorbeeld zonder zorgen moeten kunnen voorbereiden en focussen op de wedstrijden of toernooien. Doordat er niets bij wet is geregeld, moesten zij de afgelopen jaren vaak op de bedeltoer. Als voorbeeld haalt hij de mannenvolleybalselectie die vanwege gebrek aan middelen niet kon afreizen naar Canada.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina