Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • DNA-lid Dijksteel kiest voor open communicatie

DNA-lid Dijksteel houdt op unieke wijze contact met kiezers

26/07/2020 00:00 - Naomi Hoever

DNA-lid Dijksteel houdt op unieke wijze contact met kiezers

Cheryl Dijksteel, DNA-lid van de VHP. Foto: FB Cheryl Dijksteel  

PARAMARIBO - Assembleelid Cheryl Dijksteel (VHP) wil zich onderscheiden in het parlementaire werk en heeft gekozen voor een in Suriname ongebruikelijke werkwijze om in contact te zijn met het volk. Ze kiest ervoor om direct na afloop van een activiteit in het parlement waarbij ze betrokken is geweest, informatie te plaatsen op Facebook. Dat deze aanpak gewaardeerd wordt blijkt uit de reacties bij haar posts en verzoeken om een radioprogramma met dezelfde strekking als wat ze op Facebook doet.

In gesprek met de Ware Tijd stelt ze zich verplicht te voelen verantwoording af te leggen omdat ze dit tijdens de verkiezingscampagne heeft beloofd. "Het is mijn plicht dit te doen." Dijksteel merkt dat nog veel mensen in de samenleving weinig weten over het parlementaire werk. Ze wil gedurende deze zittingsperiode zoveel mogelijk informatie delen, rekening houdend met het Ordereglement van De Nationale Assemblee. Zo zal ze zaken met een vertrouwelijk karakter niet in de openbaarheid brengen.

"Ik wil het volk betrekken bij mijn bezigheden en informeren wat er gedaan wordt en hoe je als parlementariër denkt." Door voor openheid te kiezen krijgt ze vanuit de samenleving ook veel informatie, maar ook wordt ze gecorrigeerd zodra dat nodig blijkt. De politica vindt het goed dat assembleevergaderingen live worden uitgezonden, maar toch is dit niet voldoende om in goed contact met het volk te zijn. Ze vertelde bijvoorbeeld op Facebook dat de Covid parlementaire commissie voorstellen heeft gedaan voor aanpassing van de wet Uitzonderingstoestand.

Intussen is ook voor elk van de zeventien ministeries een parlementaire commissies benoemd zoals het Ordereglement dat voorschrijft. "De verhouding per commissie is vier leden van de coalitie en drie leden van de oppositie. De voorzitter komt uit de coalitie." Dijksteel is voorzitter van de vaste commissie van Volksgezondheid en heeft daarnaast zitting in commissie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ze zit ook in de commissie huishoudelijke aangelegenheden van het college en is de tweede vervanger van de fractieleider van de VHP.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina