Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Asylum geeft voorproefje op eerste album

Asylum geeft voorproefje op eerste album

26/07/2020 23:11 - Audry Wajwakana

Jose Terhoeven, Andre Jantz, Romeo Nanekhan en Chesron Yard van metalband Asylum hebben de eerste vier liederen uit hun eerste album in een ep uitgebracht.

Jose Terhoeven, Andre Jantz, Romeo Nanekhan en Chesron Yard van metalband Asylum hebben de eerste vier liederen uit hun eerste album in een ep uitgebracht. Foto: collectie Asylum  

PARAMARIBO - De opnames voor het debuutalbum van de metalband Asylum, die gepland staan voor december, nemen heel veel tijd in beslag. Vanwege Covid-19 kunnen de bandleden niet regelmatig bij elkaar komen, dus ze hebben besloten om de songs die ze al helemaal af hebben in een ep uit te brengen. “Dit, als voorproefje op ons eerste album en om de fans in tijden van Covid-19, waar er geen shows gehouden mogen worden, toch nog iets te geven”, zegt bandlid Romeo Nanekhan.

'The Empire' bevat de vier tracks 'Chaos Bleeds', 'Emperor', 'Open your eyes' en 'Gods creation'. 'Chaos Bleeds' werd als single uitgebracht en 'Emperor' werd op 17 juli uitgebracht. De stukken hebben de bandleden zelf geschreven en gecomponeerd.

Asylum bestaat uit Andre Jantz (bassist), Chesron Yard (gitarist), Jose Terhoeven (drummer) en Nanekhan (vocalist). De band werd winnaar van de Wacken Metal Battle Caribbean 2018 en mocht Suriname in datzelfde jaar bij het internationaal metal festival Wacken Open Air (WAO) in Duitsland vertegenwoordigen. Tijdens dat festival eindigde Asylum op de negende plaats.

"De inspiratie voor 'The Empire' komt van de afgelopen ervaring die we als band hebben gekregen. Ooit begonnen we als een kleine band en nu zijn we uitgegroeid tot een bekende band in de regio en daar buiten. Dat zien we als een soort imperium", zegt Nanekhan trots.

De nieuwe songs zijn in tegenstelling tot hun vorige ook heel anders. Het zijn voornamelijk Engelstalige nummers en de compositie is ook anders. "De fans zullen het verschil zeker merken. We zijn nog steeds de Sranan metalband, alleen wilden we deze keer niet iets doen, omdat het moet. We willen nog steeds liedjes uitbrengen die dichtbij ons gevoel liggen en dat hebben we in deze EP ook gedaan door elementen van metal stijlen bij elkaar te brengen. De Surinaamse flavour is er nog", verzekert Nanekhan.

In de teksten worden vaak maatschappelijke thema's aangehaald. 'Chaos Bleeds' gaat over de gevolgen van oorlog, 'Emperor' en 'Open Your Eyes' zijn meer selfempowermentliederen. "Emperor gaat meer over jezelf vinden en de baas zijn over je eigen leven en de boodschap van 'Open your Eyes' is, dat je je als mens niet blind te staren op problemen. 'Gods Creation' gaat over hoe de mens de aarde vernietigt met ontbossing en vervuiling. In onze teksten proberen we zoveel mogelijk een boodschap mee te geven. Voor de mensen die ons 'geschreeuw' niet verstaan hebben we een lyrics video op YouTube uitgebracht zodat mensen kunnen lezen waarover we het hebben", zegt Nanekhan.

De ep is te beluisteren op verschillende muziek streamingsdiensten als Spotify, iTtunes, Apple Music, Pandora, Amazon Music, TrackDrip en YouTube. Het ligt in de bedoeling dat er in de komende paar weken een muziekvideo van één van de liederen uit de ep uitkomt. "We hebben heel veel content klaar liggen voor muziekvideo's en ook muziekuitdagingen voor onze fans." Eén van de muziekuitdagingen was dat de band hun fans vroeg om een eigen versie te maken van hun lied 'Disi na mi kondre'. "We proberen steeds in deze hele Covid-19-periode op allerlei manieren interactief bezig te zijn met onze fans", zegt Nanekhan.

De band verkoopt naast de T-shirts bedrukte mond- en neuskapjes. De opbrengsten van de bedrukte mond- en neuskapjes worden aan een goed doel geschonken. Daarnaast wil de band een live onlinestreamingshow geven, zoals ze die kort tijdens de eerste partiële lockdown succesvol heeft gedaan. "We hebben over die show heel veel positieve feedback gekregen, maar ik denk dat we als we het weer doen een veel betere setting moeten creëren met stagelights", zegt Nanekhan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina