Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Steeds meer diensten dicht vanwege Covid-19

Steeds meer diensten dicht vanwege Covid-19

25/07/2020 01:58 - Van onze redactie

Het bestuurskantoor Pontbuiten werd ontruimd en vervolgens ontsmet. Tot en met 31 juli blijft de plek gesloten voor publiek.

Het bestuurskantoor Pontbuiten werd ontruimd en vervolgens ontsmet. Tot en met 31 juli blijft de plek gesloten voor publiek. Foto: BIC Paramaribo Zuidwest  

PARAMARIBO - Steeds meer diensten sluiten de deuren of passen hun werkzaamheden aan vanwege interne Covid-19-besmettingen. Nieuw in de rij is het Hof van Justitie (HvJ), dat vrijdag ermee werd geconfronteerd dat een medewerker van de Parketwacht positief is getest op het nieuwe coronavirus.

Volgens de communicatieafdeling van het HvJ is de medewerker, die werkt in het gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat, inmiddels in quarantaine. In het gerechtsgebouw worden strafzittingen in eerste aanleg en in hoger beroep gehouden en is verder het kabinet van de rechter-commissaris er gehuisvest. "Het managementteam van het Hof is vanaf het bekend worden van dit nieuws, in nauw overleg met het BOG omtrent de maatregelen die naar aanleiding van deze situatie moeten worden getroffen. Er zijn inmiddels instructies verstrekt aan de directe collega's van de besmette persoon", aldus het persbericht.

Vrijdagmiddag is het gerechtsgebouw door het Nationaal Coordinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) ontsmet. Op basis van de adviezen van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg zal in het weekend worden bepaald of de zittingen die gepland staan voor de komende week al dan niet aangepast voortgang zullen vinden. "Het Hof van Justitie zal al datgene doen dat mogelijk is om de continuïteit van de rechtsgang te waarborgen. Daarbij wordt de gezondheid en veiligheid van zowel onze medewerkers als die van de rechtzoekenden, als hoogste prioriteit in acht genomen", aldus de communicatieafdeling.

Het Korps Politie Suriname heeft donderdag bepaald dat de Verkeers Technische Dienst vanaf vrijdag tot nader order wordt gesloten omdat een medewerker positief is getest. Surpost besloot vrijdag al zijn kantoren voor één week te sluiten uit voorzorg. "Wij betreuren het dat onze klanten en relaties onze dienstverlening in die periode (24-31 juli, ... red.) zullen ontberen, maar wij kiezen voor de veiligheid van u en van onze medewerker", schreef algemeen directeur John Power in de bekendmaking.

Donderdag sloot het bestuurskantoor Pontbuiten aan de Indira Gandhiweg haar deuren omdat een medewerker besmet is geraakt met het longvirus. Eric Grauwde, districtscommissaris Paramaribo Zuidwest, zei in een verklaring dat conform de protocollen het bestuurskantoor is ontruimd en gereinigd. Tot en met 7 augustus zal de plek niet toegankelijk zijn voor publiek, dat terecht kan op het districtscommissariaat aan de Leysweg.

De Energiebedrijven Suriname besloot uit voorzorg het hoofdkantoor aan de Noorderkerkstraat vrijdag gesloten te houden. Klanten werden gevraagd om gebruik te maken van de andere EBS-betaallocaties voor betaling van de elektriciteitsrekening en gas. Woensdag ging de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) ertoe over haar hoofdkantoor te sluiten vanwege een positief geteste werknemer. Het hoofdkantoor zal tot en met 28 juli dicht zijn. "De situatie zal bepalend zijn of na 28 juli het bedrijf weer operationeel zal zijn en haar diensten optimaal kan leveren." 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina