Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • IDB vraagt opheldering over geschonken voertuigen

IDB vraagt opheldering over geschonken voertuigen

25/07/2020 05:50 - Ivan Cairo

Enkele voertuigen die in 2019 met financiering van de IDB werden aangeschaft. Bij de overhandiging van de sleutels werd gesteld dat er strenge controle zou plaatsvinden op juist gebruik van de voertuigen, die via het lopend project van de IDB werden aangeschaft bij Fernandes Autohandel en beschikbaar zouden worden gesteld van het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Verwerking en Afzet.

Enkele voertuigen die in 2019 met financiering van de IDB werden aangeschaft. Bij de overhandiging van de sleutels werd gesteld dat er strenge controle zou plaatsvinden op juist gebruik van de voertuigen, die via het lopend project van de IDB werden aangeschaft bij Fernandes Autohandel en beschikbaar zouden worden gesteld van het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Verwerking en Afzet. Foto: NII  

PARAMARIBO - De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft bij de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) opheldering gevraagd over de bestemming van voertuigen die zij op basis van een samenwerkingsproject aan het ministerie heeft geschonken. De vragen kwamen nadat bekend werd dat ex-minister Rabin Parmessar een vrijwel fonkelnieuwe door de bank gefinancierde VW Amarok voor een appel en een ei heeft gekocht bij zijn vertrek.

In de samenleving is grote verontwaardiging ontstaan nadat bekend werd dat Parmessar de dienstauto waarvan hij gebruik maakte als minister voor SRD 20.048,32 had gekocht. In april vorig jaar werd de auto aangeschaft voor een bedrag van 37.330 US dollar. Tegen de huidige wisselkoers zou dat voertuig rond SRD 500.000 kosten.

Parmessar heeft de auto donderdag teruggeven. Hij publiceerde de brief die hij hieromtrent naar de nieuwe minister stuurde zelf op zijn Facebookpagina. Volgens een ingewijde heeft de ex-bewindsman deze actie vermoedelijk ondernomen nadat hij zou hebben vernomen dat de IDB zich met de kwestie is gaan bemoeien.

Tijdens een persconferentie vrijdagmiddag zei vicepresident Ronnie Brunswijk dat LVV-minister Prahlad Sewdien de ministerraad heeft geïnformeerd dat de IDB een aantal voertuigen aan LVV had geschonken in het kader van een project dat wordt uitgevoerd. Aangezien het project nog loopt zou het dus onmogelijk zijn dat de auto's worden verkocht. Het voertuig is naar verluidt terug in de garage van het ministerie.

De VW Amarok werd aangeschaft voor de afdeling Voorlichting, maar werd ingepikt door toenmalig fungerend directeur Deepak Jairam. Nadat hij uit zijn functie werd ontheven door Parmessar maakte die zelf gebruik van het voertuig. Naar verluidt zou er bij de spraakmakende koop ook geknoeid zijn met het kentekennummer, wat de gewezen minister tegenover de Ware Tijd met klem heeft tegengesproken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina