Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eid-ul-Adha vrije dag

Eid-ul-Adha vrije dag

25/07/2020 03:34 - Van onze redactie

Eid-ul-Adha vrije dag

Eid-gebed van de Stichting der Islamitische Gemeenten in Suriname (SIS) op 11 augustus vorig jaar in het Franklin Essed Stadion. Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - Eid-ul-Adha is een vrije dag. Het Offerfeest, zoals deze dag ook bekend staat, wordt op 31 juli gevierd. In een bekendmaking van het ministerie van Binnenlandse Zaken staat opgetekend dat deze dag met de zondag is gelijkgesteld.

Eid-ul-Adha is een moslimfeest, ook wel het Grote Feest of het tweede ied-feest in de islam. Het wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon Ismail te offeren voor Allah.

In Suriname is het traditie dat op deze dag runderen, schapen of geiten worden geofferd. In de pre-Covid-19-tijd was er altijd een massaal eid-gebed in het Franklin Essed Stadion of op het Onafhankelijkheidsplein. Na het gebed trokken de gelovigen naar hun respectievelijke moskeeën om de opgeofferde dieren te verdelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina