Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Vreemde regeling

COMMENTAAR: Vreemde regeling

23/07/2020 12:00

COMMENTAAR: Vreemde regeling

 

DE REGERING HEEFT de handen vol aan het vinden van oplossingen voor de meest penibele problemen, zoals het uitbetalen van salarissen en vakantiegeld deze maand. Maar het is te hopen dat ze daardoor de schandalige wijze waarop leden van de vorige regering zich in de laatste dagen dat ze de macht hadden hebben verrijkt en het volk hebben benadeeld, niet uit het oog verliest. Want daarmee zijn alle grenzen van fatsoen overschreden.

Een imposante hoeveelheid eigendommen van lanti is in de nadagen van de regering-Bouterse verdwenen. Het is wel zaak dat we het echte nieuws van de fake berichten via sociale media scheiden om te weten wat wel en niet waar is. Er verdwijnen in ieder geval zelfs dingen met toestemming van hogerhand. Vast staat dat ministers van de vorige regering en hun trouwe ambtenaren peperdure, vrijwel nieuwe voertuigen voor een habbekrats hebben kunnen overnemen. Daardoor wordt de staat voor gigantische bedragen benadeeld en draait de burger voor de gevolgen op.

Volgens ex-minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij, die ook flink heeft geprofiteerd van deze deal, heeft hij niets verkeerds gedaan. "Ik heb niets anders gedaan dan gebruik gemaakt van de exitregeling ministers 2010, wat gebruikelijk is", schreef hij op zijn Facebookpagina. Dat kan zo zijn, maar iedereen met een beetje gezond verstand zal toch beseffen dat dit toch echt niet kan?

De regeling waar hij het over heeft schijnt door de ministerraad onder president Ronald Venetiaan te zijn goedgekeurd. Wat hem ooit bezield heeft om toe te staan dat ministers en hun vrienden voertuigen voor slechts 10 procent van de taxatiewaarde mogen overnemen, is een raadsel. Dat riekt toch naar oplichting van het volk door ministers die een extreem goed salaris hebben mogen verdienen? En in het geval van de laatste lichting vertrekkende bewindslieden die een heel beroerde job hebben gedaan.

Als president Santokhi iets van het vertrouwen in politici wil terugbrengen, doet hij er goed aan deze regeling per direct te stoppen. Dat zal misschien tegen het zere been zijn van bepaalde huidige bewindslieden, maar dan weet hij tenminste gelijk wie het goed voor hebben met het land. Het zal de staatskas in 2025 voordelen opleveren.

Ook is het aan te bevelen dat de Centrale Landsaccountantsdienst (Clad) de gang van zaken van de laatste maanden op alle ministeries en overheidsinstanties gaat onderzoeken. Dat wordt monnikenwerk maar zal ongetwijfeld de moeite lonen en onthutsende en onfrisse praktijken aan het licht brengen. Het volk heeft er recht op te weten wat de vorige regeerders hebben uitgespookt. En daarmee zal ook een signaal worden afgegeven aan toekomstige bestuurders om hun werk naar eer en geweten te doen, zoals ze recent bij hun beëdiging hebben beloofd of gezworen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina