Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mogelijk fraude bij aankoop dienstauto ex-minister Parmessar

Mogelijk fraude bij aankoop dienstauto ex-minister Parmessar

21/07/2020 07:52 - Ivan Cairo

Mogelijk fraude bij aankoop dienstauto ex-minister Parmessar

Rabin Parmessar ontkent gesjoemel bij overname VW Amarok. Foto: NII  

PARAMARIBO - Er is vermoedelijk sprake van fraude bij de aankoop van een dienstvoertuig door ex-minister Rabin Parmessar (LVV). Naar verluidt zou het kenteken van een volgauto van de ex-bewindsman zijn overgezet op een vrijwel splinternieuwe VW Amarok, die Parmessar bij zijn vertrek voor circa SRD 20.000 (huidige cambiokoers circa US$ 1380) mocht overnemen. Het voertuig werd op 18 maart 2019 aangeschaft voor 37.330 US dollar.

"Absoluut niet", weerspreekt Parmessar tegenover de Ware Tijd de bewering dat er is gesjoemeld met de kentekenplaten. "Ik heb niets anders gedaan dan gebruik gemaakt van de exitregeling ministers 2010, wat gebruikelijk is", stelt de ex-bewindsman. Op zijn Facebookpagina geeft hij aan "dat er flink gewag van wordt gemaakt van het feit dat ik van de regeling ex-ministers een voertuig aangeschaft heb".

Hij merkt op dat al decennia van deze regeling gebruik wordt gemaakt en geeft verder aan dat ex-bewindslieden die belangstelling hebben dit doorgeven aan Openbare Werken die de prijs vaststelt. "Ik heb betaald, verder de auto verzekert en op mijn naam overgeschreven. Dit is een bestaande regeling wat al vele jaren toegepast wordt en velen, haast een ieder, heeft er gebruik van gemaakt. Indien er bezwaren bestaan, laat men dan deze regelingen, deze en vele andere, schrappen. Ik kijk er naar uit. Wat een selectieve aanval", schrijft Parmessar op zijn FB-pagina.

Het voertuig werd op basis van een project dat bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) was ingediend ten behoeve van de afdeling Voorlichting van LVV door de IDB aangeschaft. Echter, het voertuig werd door de toenmalige LVV-directeur ingepikt. Nadat de man uit zijn functie werd ontheven door Parmessar zou de voormalige minister deze hebben overgenomen. "Die auto is samen met bepaalde apparatuur voor de afdeling Voorlichting door de IDB gekocht, maar nooit aan de afdeling gegeven", zegt een doorgaans goed ingevoerde bron tegenover de Ware Tijd.

Intussen zijn foto's opgedoken waarop te zien is dat het kentekennummer dat is opgenomen in een beschikking op basis waarvan de staat de auto aan Parmessar verkoopt hoorde bij één van zijn volgauto's. De afdeling Autowerkplaats van het ministerie van Openbare Werken taxeerde het voertuig op SRD 20.048,32 wat in de beschikking van 9 juli van de president is opgenomen. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen