Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik vertrouw erop dat de regering ook zal werken voor binnenland'

'Ik vertrouw erop dat de regering ook zal werken voor binnenland'

19/07/2020 22:33 - Merredith Bruce

'Ik vertrouw erop dat de regering ook zal werken voor binnenland'

Erwin Linga (m),die op 11 mei van de NDP overstapte naar de VHP, wordt verwelkomd door Chandrikapersad Santokhi (r) en Asiskumar Gajadien (l). Foto: VHP-mediacommissie  

PARAMARIBO - Ex-NDPparlementariër Erwin Linga uit Sipaliwini die kort vóór de verkiezingen de overstap heeft gemaakt naar de VHP, vertrouwt erop dat de nieuwe regering - met VHP in de voorhoede – ook zal werken voor het binnenland. "De voorzitter, nu president, had gezegd dat het binnenland prioriteit heeft, wat overigens ook in het partijprogramma staat vermeld. Daar vertrouw ik nog steeds op."

Het besluit van Linga om over te stappen had voornamelijk te maken met zijn ontevredenheid over het beleid van de regering naar het binnenland toe. Hij heeft tijdens assembleevergaderingen vaker problemen in zijn woongebied aangekaart over onder andere het onderwijs en de energievoorziening.

Linga stond positief tegenover ontwikkelingsgerichte projecten in onder meer de agrarische sector die de VHP in het binnenland had opgezet. De exparlementariër zegt in gesprek met de krant dat hij heeft gekeken naar de voornemens van de VHP voor de ontwikkeling van het achterland.

De ex-parlementariër noemt een aantal zaken die hij gerealiseerd wenst te zien in het binnenland. Schoolgaande kinderen moeten lokaal mogelijkheden voor vervolgonderwijs hebben en de gezondheidszorg moet verbeterd worden. Linga vertelt dat de meeste leerkrachten in het binnenland SZF-verzekerd zijn. "Wanneer ze ziek zijn moeten ze naar de stad om geholpen te worden. Daar gaat tijd in zitten en daardoor stagneert het onderwijsproces." Hij zegt dat, willen zij ter plekke geholpen worden, ze genoodzaakt zijn om zich eerst naar de Medische Zending over te schrijven waar ook tijd in gaat zitten. "Het lijkt een klein ding, maar dit werkt door naar het onderwijs."

Linga zegt dat hij niet verrast is door de overwinning van de VHP. "Ik had het verwacht, anders had ik me niet aangesloten." Hij stelt dat je geen wetenschapper hoeft te zijn om zaken te kunnen beoordelen. "Ik ben iemand van het volk, ik woon tussen de mensen en ik hoor wat ze zeggen. De mensen hebben gezegd wat ze gaan doen (niet stemmen op de NDP, ... red.) en dat hebben ze ook gedaan."

Dat de VHP geen zetels heeft gehad in het binnenland komt volgens hem omdat er niet voldoende werk is verzet. Hij gelooft dat het bij de komende verkiezingen anders zal zijn. De vier zetels in Sipaliwini zijn gegaan naar Abop (2), NDP (1) en BEP (1). Linga weet nog niet welke functie hij zal vervullen onder de nieuwe regering. "Of ik op de achtergrond blijf of op de voorgrond kom, hangt af van het besluit van de partij en de president. Laten we dat afwachten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina