Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SZF wacht aangekondigde reorganisatie af

SZF wacht aangekondigde reorganisatie af

18/07/2020 18:01 - Naomi Hoever

SZF wacht aangekondigde reorganisatie af

 

PARAMARIBO - Directeur Rick Kromodihardjo van Stichting Staatsziekenfonds (SZF) wacht af wat het nieuwe beleid is dat de regering wil doorvoeren bij SZF. Ook de wet Basiszorg gaat op de operatietafel. De aankondigingen zijn donderdag gedaan door president Chandrikapersad Santokhi. De directeur wil "uit respect" voor het staatshoofd niet reageren op de verwachte reorganisatie bij het SZF. "Ik wacht af", zegt hij tegen de Ware Tijd.

De regering gaf eind 2016 het SZF de opdracht om de groep van basiszorgverzekerden over te nemen van Self Reliance wat het fonds in één klap tot de grootste zorginkoper in Suriname maakte. Het fonds heeft de verantwoordelijkheid om ruim 350.000 burgers te garanderen van een medische dekking. Hierdoor moest de stichting haar systeem aanpassen en dienstverlening uitbreiden, waarvoor meer personeel moest worden aangenomen. Het SZF breidde zijn dienstenen voorzieningen landelijk uit om aan de toestroom van verzekerden tegemoet te komen.

Met de dienstverleners zoals de huisartsen, specialisten, ziekenhuizen en paramedici is er intensieve communicatie. Het fonds heeft in elk ziekenhuiseen voorziening getroffen om belanghebbenden sneller te kunnen helpen. Kromodihardjo zei in eerdere interviewsdat het SZF een pad heeft ingezet om een transitie te maken van een betaalloket naar het bieden van kwalitatieve zorg. In het kader van de bijzondere plaats voor preventieve zorg was toen 2017 uitgeroepen tot Healthy 2017.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina