Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dochters Brunswijk blij voor 'vp-papa'

Dochters Brunswijk willen papa ondersteunen in verheffen Marowijne

17/07/2020 06:00 - Naomi Hoever

Vicepresident Ronnie Brunswijk kan rekenen op de steun van zijn dochters.

Vicepresident Ronnie Brunswijk kan rekenen op de steun van zijn dochters. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Ik vind het een geweldig moment. We zijn blij. Mijn vader heeft er hard voor gewerkt", zegt Faryal Renfrum, dochter van Ronnie Brunswijk. Ze is blij dat hij te boek zal staan als de eerste vicepresident van marron komaf. De krant sprak gisteren na de inaugurele plechtigheden op het Onafhankelijkheidsplein twee van zijn zovele dochters. Gekleed in gelijkende geborduurde pangi’s woonden zij de plechtigheid bij.

Faryal benadrukt dat de marrongemeenschap achter Brunswijk staat. Vandaar dat hij het tot dit niveau heeft kunnen brengen. "Hij heeft hart voor het werk en zal het met liefde doen. Mijn vader is sociaal ingesteld, helpt graag, heeft de beste leiderschapskwaliteiten en is een geboren leider." Dat haalt zij uit het aantal mensen dat achter hem staat.

Volgens haar moet er dringend een middelbare school in Marowijne komen en ze hoopt dat het nu gebeurt daar de vp ook in dit district woont. "Het is moeilijk om als kind naar de stad af te reizen naar het internaat. Ik heb dat ook moeten doen. Je verblijft bij familie en dat is minder leuk." Verder verwacht ze dat er werkgelegenheid wordt gecreëerd voor afgestudeerde jongeren uit Marowijne.

Over de negatieve kritiek op haar vader zegt ze: "Iedereen verdient een tweede kans. We laten wat in het verleden is gebeurd achter ons en kijken vooruit." Voor de marrongemeenschap ziet ze het ambt van vp als een grote stap hogerop. "Als je gelooft is alles mogelijk en als je blijft blokken lukt het wel. Mijn vader heeft bewezen dat je de tweede kans in je leven moet benutten."

Ook zus Damiëne Brunswijk is trots op haar vader bij wie ze woont. Haar moeder is er niet meer. We geven papa de volledige ondersteuning om het goede werk te doen." Zij omschrijft hem als lief. Damiëne heeft het vaste vertrouwen dat hij zijn geboortedistrict zal verheffen. "Wij gaan hem ondersteunen en adviseren."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina