Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dikan en Misiekaba niet onwelwillend over solidariteitsheffing

Dikan en Misiekaba niet onwelwillend over solidariteitsheffing

17/07/2020 00:00 - Naomi Hoever

Edgar Dikan, oud-minister van Regionale Ontwikkeling.

Edgar Dikan, oud-minister van Regionale Ontwikkeling.  

PARAMARIBO - President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag na zijn inauguratie een solidariteitsheffing aangekondigd om Suriname uit de crisis te helpen halen en om sociaal-zwakkeren te ondersteunen. De heffing zal worden gepleegd bij ex-regeringsfunctionarissen en zij die nog actief zijn.

Edgar Dikan (BEP) en André Misiekaba (NDP), de uitgetreden ministers van respectievelijk Regionale Ontwikkeling en Sociale Zaken en Volkshuisvesting, staan niet onwelwillend tegenover dit voorstel. Misiekaba noemt het idee zelfs "goed".

"In moeilijke tijden moeten we de lasten samen delen", reageert hij tegenover de Ware Tijd. Hij zegt dat dit voorstel vanuit de NDP ook was geopperd, maar dat men er toen niet voor te vinden was. "Ik kijk uit naar een concreet wetsvoorstel dan zullen wij onze visie geven."

Dikan kijkt uit naar de uitwerking van het uitgesproken voornemen van de nieuwe president. "Wanneer wij met ons mond prediken dat we van dit land en volk houden moet dat in daden worden omgezet. Alleen door solidariteit en in eenheid gaan we dit land naar grotere hoogte brengen", vindt hij. Dikan stelt, dat hij bereid is een bijdrage te leveren, indien een beroep op hem wordt gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen