Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Felicitatieboodschap VS-ambassadeur

VS-ambassadeur feliciteert Suriname met regering-Santokhi

16/07/2020 15:11 - Ivan Cairo

VS-ambassadeur feliciteert Suriname met regering-Santokhi

 

PARAMARIBO - “We staan klaar om met president Santokhi en zijn regering samen te werken aan een gemeenschappelijk doel van welvaart en stabiliteit in onze landen en in de regio. We zullen werken om Suriname te helpen, de Amerikaanse en Surinaamse zakelijke banden uit te breiden en om de voortdurende ontwikkeling van Suriname naar een welvarende toekomst voor zijn burgers te ondersteunen”.

Dat zegt Karen Lynn Williams, de ambassaeur van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, donderdag in een felicitatieboodschap aan de samenleving ter gelegenheid van de inauguratie van president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. De felicitaties zijn aldus de ambassadeur op haar plaats omdat met de vreedzame machtsovergang is gedemonstreerd dat de democratie in Suriname functioneert.

"Suriname toont de wereld vandaag de kracht van zijn democratie, ondanks de uitdagingen van COVID-19", zegt ze. De people-to-people contacten zullen verder ontwikkeld worden door ervoor te zorgen dat educatieve en culturele uitwisselingen de internationale netwerken van Suriname worden uitgebreid.

"We zullen de nieuwe regering helpen bij het nemen van de stappen die nodig zijn om de National Risk Assessment die van cruciaal belang is om het vertrouwen in de Surinaamse banksector op te bouwen en het vermogen van Suriname om deel te nemen in de internationale financiële arena te vergemakkelijken af te ronden", aldus ambassadeur Williams. De barslechte economische situatie van Suriname kan volgens haar niet verdoezeld worden.

Dat de coronapandemie een enorme druk legt op de schaarse middelen en wereldwijd veel mensenlevens in gevaar brengt, ook niet. "De problemen waarmee president Santokhi en zijn team worden geconfronteerd, zijn enorm en kunnen niet snel worden opgelost. Als vrienden van Suriname beloven de VS samen te werken met de regering en het maatschappelijk middenveld om zo snel mogelijk naar een oplossing te streven", zegt de Amerikaanse ambassadeur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina