Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP nog niet rond met ministerskandidaten

VHP nog niet rond met ministerskandidaten

13/07/2020 07:52 - Ivan Cairo

De VHP-parlementariërs na hun beëdiging op 29 juni. Drie van hen geven hun plek in DNA op om president/minister te worden.

De VHP-parlementariërs na hun beëdiging op 29 juni. Drie van hen geven hun plek in DNA op om president/minister te worden. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Binnen de VHP is er nog geen definitief besluit genomen over de voordracht van ministers. De kandidatuur van Prahlad Sewdien als bewindsman van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) wordt niet onverdeeld ondersteund door het hoofdbestuur. Zeker vijf hoofdbestuursleden, onder wie ook assembleeleden, zien de ondernemer niet zitten.

Gevreesd wordt voor belangenverstrengeling omdat hij zelf economische belangen in de visserijsector heeft en betrokken zou zijn geweest bij dubieuze zaken die zich zouden hebben afgespeeld bij de staatsvisserijbedrijven Sail en SIS. Ook het Visserscollectief, een belangenorganisatie in de visserijsector, is tegen Sewdiens benoeming tot minister. "We moeten geen valse start maken. Het gaat om de inborst van mensen. Hoe hebzuchtig en gierig ben je. We hebben beloofd het beter te zullen doen. We willen een leefbaarder land. Als het niet goed gaat, fa wi o libi ini a kondre?" stelt een hoofdbestuurslid tegenover de Ware Tijd.

Zaterdag zijn tijdens een vergadering van het hoofdbestuur de namen gepresenteerd van de acht kandidaat-ministers van de VHP: Saskia Walden (HI&T), Krishna Mathoera (Defensie), Riad Nurmohamed (OWT&C), Armand Achaibersingh (Financiën), Sewdien (LVV), Albert Ramdin (Buza), Reshma Kuldipsingh (Arbeid en Jeugdzaken) en Amar Ramadhin (Volksgezondheid). Desgevraagd zegt Humphrey Dundas van Abop tegen de Ware Tijd dat de definitieve lijst met ministerskandidaten van zijn partij nog niet rond is. De verkiezing van de president en vicepresident door De Nationale Assemblee vindt maandag plaats. Het streven is om de inauguratie van de nieuwe president en de machtsoverdracht donderdag plaats te laten vinden gevolgd door de installatie van het nieuwe ministersteam.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina