Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe voorzitter DNA wordt dinsdag gekozen

Nieuwe voorzitter DNA wordt dinsdag gekozen

13/07/2020 13:50 - Van onze redactie

Ronnie Brunswijk, Surinames kortst zittende assembleevoorzitter. Hij werd op 29 juni gekozen, werd op 13 juli vicepresident en op 14 juli volgt de verkiezing van een nieuwe parlementsvoorzitter.

Ronnie Brunswijk, Surinames kortst zittende assembleevoorzitter. Hij werd op 29 juni gekozen, werd op 13 juli vicepresident en op 14 juli volgt de verkiezing van een nieuwe parlementsvoorzitter.  

PARAMARIBO - De nieuwe voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) wordt dinsdag gekozen. Dat blijkt uit de spoedconvocatie van het parlement die niet zo lang terug is verstuurd.

Ronnie Brunswijk (Abop) werd op 29 juni gekozen als voorzitter van DNA. Echter, hij is maandag vicepresident van Suriname geworden, waardoor de functie vacant is. Brunswijk heeft vaker later doorschemeren dat hij de voorzittershamer wil overdragen aan partijgenoot en fractieleider Marinus Bee.

Volgens de convocatie moet de openbare vergadering dinsdag om tien uur 's morgens aanvangen. Direct na de opening vindt de verkiezing van de voorzitter plaats en vervolgens de eedaflegging. Dew Sharman werd op 29 juni gekozen als vicevoorzitter en heeft maandag grotendeels de bijzondere openbare vergadering geleid.

Met de verkiezing van Chandrikapersad Santokhi tot president, Brunswijk tot vicepresident en de op handen zijnde benoeming van Krishna Mathoera en Riad Nurmohamed tot ministers zullen alvast deze opengevallen plekken moeten worden opgevuld. Van de oppositie moet ook nog Ashwin Adhin, de huidige vicepresident, worden toegelaten tot het college.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina