Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'We hebben ons doel ruimschoots overschreden'

'We hebben ons doel ruimschoots overschreden'

11/07/2020 07:59 - Amanda Palis

'We hebben ons doel ruimschoots overschreden'

Foto: SU4Su  

PARAMARIBO - Jörgen Raymann, organisator van de Nederland voor Suriname-benefietshow en coördinator van Su4Su in Nederland, blikt tevreden terug. "We hebben ons doel van één miljoen euro ruimschoots overschreden." Volgens de laatste telling heeft de televisie-inzameling van woensdag rond 1.355.000 euro opgebracht. Hij waardeert het dat ondanks ook in Nederland mensen het niet gemakkelijk hebben, toch nog zoveel is gegeven.

Ook Hennah Draaibaar van The Back Lot die de coördinatie heeft van de campagnes van Su4Su is overweldigd door het succes. "Toen we zagen dat we geen geld meer konden halen in Suriname hebben we een campagne opgezet in het buitenland. We zijn dankbaar voor de sprankelende show van artiesten, Jörgen, Humberto Tan en alle anderen", zegt Draaibaar.

Media Courant, een Nederlandse website die zich vooral richt op de entertainmentwereld, stelde donderdag dat de show op NPO-1 een "flop" zou zijn omdat er slechts 540.000 kijkers waren. In Nederland zit een programma met dit aantal kijkers in de middenmoot. "Ik reageer eigenlijk niet op berichten van Media Courant, maar wij hebben ons doel bereikt", zegt Raymann. Hoewel het dagelijkse kijkonderzoek zich richt op de Nederlandse markt vindt Raymann dat kijkers vanuit Curaçao en Suriname moeten worden meegerekend "en dan zijn we heel snel voorbij het aantal dat is vastgesteld".

Op sociale media als Twitter en Facebook is er kritiek geweest dat er geen gedegen weerspiegeling zou zijn geweest van Suriname tijdens de show. Kritiek dat er alleen maar "Surinamers van creoolse afkomst in beeld zijn gebracht" en dat "Nederlanders met een Hindostaanse achtergrond niet tellen" vindt Draaibaar teleurstellend. "Ik ben heel erg teleurgesteld in de reacties, want de diversiteit was er degelijk. Er zijn artsen aan het woord geweest van Hindostaanse afkomst, een hindostaanse mevrouw heeft haar verhaal gedaan over de angst voor haar gezin, Chan Santokhi onze toekomstige president is ook aan het woord geweest. Het gaat hier niet om kwaniteit maar kwaliteit. Er zijn Surinamers geweest aan tafel of mensen met Surinaamse roots die een heel andere kant hebben laten zien, een kant vol liefde en daar gaat het om: Surinamers voor Surinamers", zegt Draaibaar.

Ook Raymann vindt het jammer dat men zo heeft gereageerd. "We hebben alles binnen twee weken moeten opzetten en we hebben de hulp die is aangeboden zo divers mogelijk gebruikt. Het is gemakkelijk om vanaf de kantlijn te schreeuwen, terwijl er ruimte was om ook zelf hulp aan te bieden." De rekening van het Rode Kruis waarop gedoneerd kan worden is tot en met 8 augustus beschikbaar. "We gaan door zolang het nodig is, belangrijk voor ons is dat we de Surinaamse medici en verpleegkundigen die hard werken beter kunnen toerusten door het Su4Su Covidfonds."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina