Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Marie Levens kandidaat-minister voor Onderwijs

Marie Levens kandidaat-minister voor Onderwijs

11/07/2020 14:19 - Ivan Cairo

Marie Levens, ex-minister van Buitenlandse Zaken, wordt door de NPS voorgedragen als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Marie Levens, ex-minister van Buitenlandse Zaken, wordt door de NPS voorgedragen als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.  

PARAMARIBO - Ex-minister Marie Levens wordt de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Dat heeft het Congres van de NPS zaterdag besloten. Daniëlle Beeldsnijder heeft zich als kandidaat teruggetrokken. Beeldsnijder kreeg volgens voorzitter Gregory Rusland de meeste ondersteuning vanuit de partijstructuren. Echter, er kwam een storm van kritiek op haar mogelijke kandidaatstelling.

Vier dagen geleden werd Rusland door Beeldsnijder die Congresvoorzitter is gebeld met de mededeling, dat zij niet meer beschikbaar is voor de ministersfunctie bij Onderwijs. "Dat is groot", zei Rusland onder applaus van de congresgangers. Hij hekelde evenwel, dat terwijl zij een besluit heeft genomen om de rust en eenheid in de partij te behouden partijgenoten haar op sociale media verguizen. "Niet goed. Un musu kenki un fasi", gispte Rusland.

De voorzitter bracht verder naar voren dat Levens die in eerste instantie had aangegeven niet beschikbaar te zijn voor de ministerspositie hem belde met de mededeling dat ze vanwege de dyugudyugu in de partij zij haar standpunt had gewijzigd. Ze stelde zich wel beschikbaar om minister van Onderwijs te worden. Rusland somde vervolgens haar verdiensten op binnen het Surinaams onderwijs, als minister van Buitenlandse Zaken en later als directeur Onderwijs en Cultuur bij de Organisatie van Amerikaanse Staten.

"Heeft u op dit moment een betere kandidaat dan mevrouw Levens voor het ministerie van Onderwijs vanuit de NPS? Gaat u daarmee akkoord?" vroeg de voorzitter zijn partijgenoten. Met applaus werd toen ingestemd met de voordracht van Levens als de nieuwe onderwijsminister. De voordracht van Silvano Tjong-Ahin voor het nieuwe ministerie van Ruimtelijke ordening en Milieu werd ook goedgekeurd door het Congres.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina