Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Disney heropent deuren

Disney heropent deuren

11/07/2020 16:08 - Van onze redactie

Bezoekers zijn verplicht mond- en neusmasker op te doen bij het betreden van Disney-pretparken.

Bezoekers zijn verplicht mond- en neusmasker op te doen bij het betreden van Disney-pretparken. Foto: AP / John Raoux  

ORLANDO - 'De meest magische plek op aarde' is zaterdag na bijkans vier maanden heropend met nieuwe regels om te helpen de verspreiding van Covid-19 te voorkomen. Walt Disney World's Magic Kingdom en Animal Kingdom openden zaterdag, terwijl Epcot en Disney's Hollywood Studios woensdag volgen.

De heropening komt ondanks een enorme stijging van coronabesmettingen in Florida de afgelopen weken. Veel plekken en gebieden rond de Staat Florida hebben recentelijk weer restricties ingevoerd die in mei waren opgeheven nadat het erop leek alsof er een afname van positieve gevallen.

Alle parken van Disney in Orlando gingen midden maart dicht in een poging om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen de gaan. Universal Orlando en SeaWorld Orlando die rond dezelfde tijd dichthingen, besloten amper enkele weken daarna weer de deuren te openen na het doorvoeren van strikte regels om personeel en bezoekers te beschermen.

Tot de nieuwe regels van Disney behoren verplicht dragen van mond- en neusmasker en social distancing. Bezoekers zullen moeten reserveren om een park te betreden en zullen niet van park naar park kunnen gaan. Bij de ingang zal de temperatuur van zowel bezoekers als medewerkers worden gemeten. Besloten is om ook af te zien van vuurwerkshows en parades omdat die altijd veel mensen trekken.

Disney is de laatste twee maanden langzaamaan overgegaan tot het openen van zijn parken in de wereld. In mei bijvoorbeeld verwelkomde Disney Springs, een complex van shops, restaurants en entertainmentlokaties in Lake Buena Vista, al bezoekers. Donderdag kregen houders van een jaarabonnement al de gelegenheid om te wennen aan een 'corona-proof'-bezoek aan het pretpark.

Niet iedereen is blij met de heropening van het park. Ongeveer negentienduizend mensen, onder wie werknemers, hebben een petitie ondertekend waarin Disney wordt gevraagd de heropening van het complex uit te stellen. Voorlopig zonder succes. Zaterdag werd alvast een beperkt aantal bezoekers weer toegelaten tot de faciliteiten. 

Vrijdag werden in de Verenigde Staten bijna 69.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus gerapporteerd. Het was het derde dagrecord op rij, volgens de telling van persbureau Reuters. Aan de vooravond van de heropening van het Disney-pretpark in Florida, werden in de zwaar getroffen staat 11.433 nieuwe infecties gemeld. Slechts één keer eerder waren er in 24 uur zoveel coronapatiënten bijgekomen.

De lokale gezondheidsautoriteiten gaven toe dat de jongste cijfers erop duiden dat het virus zich nog ongecontroleerd verspreid in delen van de zuidelijke staat. In 48 ziekenhuizen in Florida zijn inmiddels alle bedden op intensieve zorgen bezet. De Verenigde Staten zijn wereldwijd het zwaarst getroffen door de pandemie. Volgens Johns Hopkins University & Medicine zijn er 3.213.902 coronagevallen vastgesteld en 134.420 patiënten overleden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina