Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM: 'Commerciële mogelijkheden uitbuiten'

SLM wil commerciële mogelijkheden intensiever uitbuiten

10/07/2020 21:59 - Merredith Bruce

De SLM mag op New York vliegen en grijpt deze 'topbestemming' aan om uit de rode cijfers te geraken

De SLM mag op New York vliegen en grijpt deze 'topbestemming' aan om uit de rode cijfers te geraken Foto: FB Surinam Airways  

PARAMARIBO - Met het aanboren van de vliegroute naar New York - via Georgetown - is de SLM een nieuwe weg van dienstverlening ingeslagen. Dat zegt onderdirecteur Commerciële Zaken Johan Sandie in gesprek met de Ware Tijd.

Er is hierbij vooral rekening gehouden met de behoeften van de klant en met het vergroten van kansen om het bedrijf rendabel te maken door netwerken uit te zetten. "Onze image willen we verbeteren en dat doe je door klantgericht te opereren." Hij voegt er desgevraagd aan toe dat dit ook één van de manieren is om de SLM uit de rode cijfers te halen.

Volgens Sandie werd er vanuit de toeristische sector vaker op aangedrongen om de route New York zeker aan te doen. De maatschappij vloog jaren geleden al naar de Amerikaanse staat. "Maar het land heeft zijn slagen gehad. Zelfs op Miami vlogen we al een tijdje niet, dus al die glorietijden zijn we bezig 'op te poetsen'."

Het bedrijf heeft recent groen licht gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten om vluchten te mogen uitvoeren naar de John F. Kennedy Airport in New York. Daarbij is gekeken naar onder meer de (financiële) haalbaarheid. De planning is om in de eerste periode twee keer per week te vliegen vanuit Paramaribo.

Sandie geeft aan dat de maatschappij de drive maakt naar zoals een luchtvaartmaatschappij behoort te zijn: commerciële mogelijkheden uitbuiten. Hij vindt dat Suriname, wat het heeft aan cultuur en diversiteit, nog niet voldoende heeft uitgebuit. "Dat verkoopt en als staatsbedrijf moeten wij veel meer de commerciële kanten zien."

SLM-directeur Radjesh Radjkoemar zegt dat met het aanboren van New York als "topbestemming' inhoud wordt gegeven aan het beleid om het land verder met de wereld te verbinden en een stimulans te zijn voor de business community en toeristen. Verdere uitbreiding van het netwerk ligt volgens Sandie vooral in het samengaan van partnerschappen.

Daarnaast is het de intentie om de markt die nu wordt bediend volledig te gaan benutten. "Brazilië heeft veel meer segmenten die van nut kunnen zijn en als land kun je daar veel meer uithalen. Dat is de nieuwe manier van beleid voeren", noemt hij de bestemming als voorbeeld.

Voor wat betreft de vliegroute New York moeten er nog enkele operationele zaken in orde worden gemaakt. Ook moet de markt worden gemobiliseerd. Dat de maatschappij de rechten heeft gehad, is alvast een start om gerichter te werken, zegt de functionaris.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina