Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Antecedentenonderzoek kandidaat-ministers

Antecedentenonderzoek kandidaat-ministers

09/07/2020 10:01 - Ivan Cairo

Ook naar de handel en wandel van Albert Ramdin, kandidaat-minister in het nog te vormen kabinet, wordt gekeken door de pg.

Ook naar de handel en wandel van Albert Ramdin, kandidaat-minister in het nog te vormen kabinet, wordt gekeken door de pg. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Chandrikapersad Santokhi, VHP-leider tevens voorzitter van de coalitie, heeft een verzoek naar de procureur-generaal (pg) gestuurd om onderzoek te doen naar elf personen die mogelijk benoemd zullen worden als minister in het nieuwe kabinet. Coalitiewoordvoerder Albert Ramdin bevestigt tegenover de Ware Tijd, dat de brief die is uitgelekt, authentiek is. “Die brief is niet fake. Het is namens de coalitie naar de pg gestuurd om background checks te doen van potentiële kandidaat-ministers”, zegt Ramdin desgevraagd.

Behalve de naam van Ramdin zelf komen Krishna Mathoera, Riad Nurmohamed, Armand Achaibersing, Parmanand Sewdien, Rishma Kuldipsingh, Albert Jubithana, Gracia Emanuël, Bronto Somohardjo, Uraiqit Ramsaran en David Abiamofo op de lijst voor. Ramdin merkt op dat ofschoon deze namen voor screening aan de pg zijn voorgelegd dit niet betekent dat zij het ministersteam zullen vormen.

De komende dagen worden nog meer namen naar het parket gestuurd. Hij geeft aan dat vanwege de eerdere overname van de regeermacht de coalitie proactief werkt en nu al voorbereidingen treft voor een soepele overname. Omdat het antecedentenonderzoek door de politie en veiligheidsdiensten inclusief interviews met de betrokken enkele dagen in beslag zal nemen is alvast een aantal namen opgestuurd.

"Dit is een normaal transparant proces dat plaatsvindt bij de benoeming van ministers. Dit is een eerste lijst met potentiële kandidaten. We willen gewoon op tijd zijn voor de benoeming. In deze tijd van social media wordt snel een foto van zaken gemaakt en naar de media gestuurd. We vinden het vervelend dat dit voor verwarring zorgt", aldus de woordvoerder. Vernomen wordt dat in sommige partijen verbaasd en verrast is gereageerd op de brief die naar de pg is gestuurd. Ramdin zegt dat de structuren van sommige coalitiepartijen nog een definitief besluit moeten nemen omtrent de kandidaten die hun partij heeft voorgedragen.

De NPS moet ook nog de namen van haar kandidaat-ministers presenteren aan de coalitie. Partijleden liggen nog overhoop met elkaar over de voordracht voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ramdin verwacht dat vrijdag nog namen van potentiële ministerskandidaten naar de pg zullen worden gestuurd. "We doen dit om de pg en de politie voldoende tijd te geven een grondig onderzoek te doen, maar we hebben een korte timeline", aldus de coalitiewoordvoerder.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina