Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Acceptatie van een marron moeilijk in gemeenschap'

'Acceptatie van een marron moeilijk in gemeenschap'

09/07/2020 08:04 - Jason Pinas

'Acceptatie van een marron moeilijk in gemeenschap'

De griffier (r) bekijkt de stukken van Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk, die de enige kandidaten blijken te zijn voor de functies van president en vicepresident. De verkiezing is op 13 juli. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Dat er vanuit de gemeenschap veel kritiek wordt geuit op de kandidaatstelling van Ronnie Brunswijk als vicepresident, zoekt de politicus meer in het feit dat hij marron is. Dat heeft hij woensdag onomwonden gesteld nadat hij zijn documenten had ingediend bij de griffier.

Over de teleurstelling bij het publiek maken hij en presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi (VHP) zich niet druk. "Ik zie dat de acceptatie van een marron moeilijk is in deze gemeenschap", merkt Brunswijk (Abop) op over de ophef van het volk. Santokhi roept op om niet teveel naar gebeurtenissen uit het verleden te kijken, zegt hij doelend op het criminele verleden van Brunswijk. Het is volgens hem zaak dat de gemeenschap samen met de leiders zich sterk maakt om het beste uit de toekomst te halen.

Beide politici verwijzen naar de verkiezingsuitslag, die zij het bewijs noemen dat het volk dit duo aan de leiding van het land wil. Brunswijk: "Het is een groot signaal dat VHP en Abop de coalitie moeten vormen. Wanneer je niet gedragen wordt door het volk dan wordt je niet gekozen. Het volk heeft gesproken en dat moeten we respecteren. Bouterse is tien jaar president geweest."

Brunswijk zegt dat hij graag in het parlement zou willen blijven. Echter, als persoon die van het veld houdt, denkt hij dat hij beter zal presteren in de uitvoering. Wanneer hij doorschuift tot vicepresident zal de hamer van De Nationale Assemblee worden overgedragen aan partijgenoot Marinus Bee. Daarvoor zal er opnieuw een verkiezing worden gehouden in het parlement.

Santokhi en Brunswijk zijn de enige kandidaten voor de functie van respectievelijk president en vicepresident. Vanuit de NDP, de enige partij die vanwege het aantal zetels tegenkandidaten zou kunnen voorgedragen, is er niemand naar voren geschoven. Dat is volgens Brunswijk eerder afgesproken met president Desi Bouterse. Partijen hadden tot woensdagmiddag drie uur de ruimte hun stukken in te dienen. De verkiezing is op 13 juli in DNA.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina