Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 3,5 jaar voor oplichting en beroving

3,5 jaar voor oplichting en beroving

08/07/2020 13:01 - Van onze redactie

3,5 jaar voor oplichting en beroving

 

PARAMARIBO - Rechter Duncan Nanhoe heeft Feliciano P. een gevangenisstraf van drie jaar en zes maanden opgelegd voor oplichting en beroving, zoals geëist door officier van justitie Reshna Jhinkoe. De veroordeelde was dinsdag niet op de zitting. De rechter heeft zijn gevangenneming gelast.

Het eerste feit pleegde de verdachte in mei 2019 aan de Waterkant. Hij liet een man een nieuwe mobiele telefoon zien en bood aan die te ruilen voor die van de andere met bijbetaling van SRD 200. Er was een deal, maar terwijl de aangesprokene wegliep merkte hij geen nieuwe, maar een kapotte telefoon te hebben gekregen in een zak. Hij schakelde de politie in en de verdachte werd opgepakt om niet lang daarna weer vrij gelaten te worden na een schikking tussen de familieleden van de twee mannen.

Het tweede feit werd gepleegd op 1 september toen een man in een auto sliep aan de Martin Luther Kingweg en Feliciano P. zijn halsketting weg rukte. Toen de chauffeur van de auto zijn passagier wilde helpen werd hij door de dader bedreigd met een mes. Feliciano P ontkent beide feiten. Op camerabeelden is niet duidelijk of hij de beroving heeft gepleegd, maar meerdere getuigen wijzen hem aan als dader.

Advocaat Hermes Libretto: "Er zijn teveel twijfels en die zie ik graag in het voordeel van mijn cliënt uitgelegd." De oplichtingszaak was volgens hem al afgehandeld door de schikking tussen de families. De advocaat vond daarom de eis hoog. Echter, Jhinkoe wees hem erop dat de schikking van de familie, het feit niet ongedaan maakt. "De schade is betaald, maar de oplichting blijft."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina