Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wijziging Covid-19-beleid heeft direct impact

Wijziging Covid-19-beleid heeft direct impact

07/07/2020 19:19 - Van onze redactie

Wijziging Covid-19-beleid heeft direct impact

 

PARAMARIBO - Het aanpassen van het ontslag- en quarantainebeleid door het nationaal Covid-19-managementteam heeft dinsdag direct invloed gehad op de coronacijfers van Suriname. Het aantal genezen personen nam met 84 toe en 216 mensen zijn uit quarantaine.

Op de dag dat het vijftiende overlijdensgeval werd genoteerd, kwamen er twintig besmettingsgevallen bij. Het totaal aantal positieven in Suriname klom daardoor van 614 naar 634, inclusief 204 active cases. Op de intensivecareafdeling kwamen er twee patiënten bij (7).

Door een verdere versoepeling van het ontslag- en quarantainebeleid, zoals maandag aangekondigd door infectioloog Stephen Vreden en directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid, zijn die cijfers drastisch veranderd in 24 uur. Genezen personen klom van 321 naar 405 en mensen in quarantaine daalde van 441 naar 225.

De epidemiologen zullen als alles goed loopt woensdag een presentatie geven van de jongste data. Dat vertelde Jessurun maandagmiddag tijdens het reguliere persmoment. Zowel zij als Vreden wees op de situatie in het (zuid)oosten. Alertheid is in elk geval geboden gezien de enorme stijging in Frans-Guyana.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn er tot en met dinsdag 5.054 bevestigde cases en twintig doden aan de Franse kant. Wereldwijd gaat het aantal besmettingen richting twaalf miljoen. De teller staat op 11.500.302 en 535.579 doden. De cijfers geven aan dat het epicentrum zich heeft verplaatst naar de Amerika's met 5.915.551 gevallen, veruit het grootste aantal en ruim het dubbele van Europa 2.809.848.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina