Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eerste zege Suriname in online damtoernooi

Eerste zege Suriname in online damtoernooi

06/07/2020 19:38 - Guillano Bruce

Jerr Sadiek hielp Suriname aan een overwinning op Uganda.

Jerr Sadiek hielp Suriname aan een overwinning op Uganda. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Suriname heeft zijn eerste zeges binnen in de Cup of Nations. Na twee remises en een verlies waren de Surinaamse dammers succesvol in de vierde en vijfde ronde van het onlinetoernooi.

Suriname won achtereenvolgens van Uganda en Brazilië. Tegen Uganda ging slechts één van de vier partijen verloren. Niaaz Salarbaks moest zijn meerdere erkennen in Dan Isabirye, maar zag vervolgens zijn broer Arief, Jerry Sadiek en Arwien Bhagwandas die nederlaag goedmaken. Het trio won respectievelijk van Hudson Kyagaba, Lawrence Kaliisa en Abubakar Lukwago. Suriname zegevierde daardoor met 6-2 over het Afrikaanse land.

De overwinning op Brazilië was een reglementaire omdat de tegenstander niet kwam opdagen. Suriname won die ontmoeting daardoor met 8-0. De Surinaamse mannen staan nu in de middenmoot van de ranglijst van 29 landen. Suriname bezet de zestiende plaats met vier punten, net vóór nummer zeventien Guinee-Bissau en net achter nummer vijftien Frankrijk. Beide landen hebben eveneens vier punten. Rusland gaat ongeslagen aan kop met acht punten, terwijl Ivoorkust (zeven punten) en Nederland (zes) respectievelijk de tweede en derde plaats bezetten.

De Surinaamse vrouwen wachten nog op hun eerste punt van het toernooi. Ze verloren achtereenvolgens van Rusland, Israël, Mongolië en China. In de vijfde speelronde kwamen ze niet in actie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina