Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oproep Definio Noordzee: 'Eer je land'

Oproep Definio Noordzee: 'Eer je land'

05/07/2020 23:11 - Shanavon Arsomedjo

Definio Noordzee

Definio Noordzee Foto: collectie Definio Noordzee  

PARAMARIBO - Ondanks de problemen die zich nu voordoen in Suriname, is en blijft het een mooi land met mooie mensen, lekkere gerechten en unieke culturen. Dat is wat Definio Noordzee wil meegeven aan zijn mede-Srananman in zijn nieuw nummer 'Lobi voor Su'.

"In dit lied rap ik over onze prachtige bossen, rivieren en verschillende bomen en bladeren die vele ziekten kunnen genezen. Ik rap verder over legendes zoals Borger Breeveld uit de film 'Wan Pipel' en de dichter Dobru (wijlen), die bekend was van zijn gedicht 'Wan'." Definio zegt dit lied niet alleen te hebben geschreven voor zichzelf, maar ook voor andere Surinamers om hen te doen beseffen dat er niet mag worden gediscrimineerd. "Wi na wan. Laat het bezinken, want als we om ons heen kijken, zien we veel gemengde mensen."

Op dit nieuwe nummer probeert de artiest verschillende boodschappen naar voren te brengen. Eén van ze is het schoonhouden van Suriname: "Stop met etensresten uit de auto gooien. Stop met hier en daar plassen. Laten we hard blijven werken om ons brood eerlijk te verdienen en stop met verder te gaan met dingen die niet van u zijn, want ook dat is onrein." Dit zijn enkele voorbeelden die hij noemt. Het komt erop neer dat Surinamers met z'n allen een bijdrage moeten leveren om het land schoon en rein te houden, ook al is het de taak van de regering om enkele zaken op zich te nemen.

Het idee voor dat nummer kreeg hij toen hij op weg naar huis was nadat hij met zijn producent en videograaf Clayton Juel een videoclip had geschoten op Waka Pasi. "Ik deelde het gelijk met hem, hij vond het een geweldig idee en we maakten er gelijk werk van. Hij gaf me bepaalde tips hoe het verder aan te pakken." Definio zegt dat Clayton zijn idee tot een meesterwerk heeft gemaakt. Hij geeft hem daarom de eer voor 70 procent voor het maken van 'Lobi voor Su'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina