Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw Covid-19-dagrecord India

Nieuw Covid-19-dagrecord India

05/07/2020 12:08

Een quarantainezone in Bengaluru.

Een quarantainezone in Bengaluru. Foto: AP  

NEW DELHI - Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen in India. In de afgelopen 24 uur is er een nieuw dagrecord gevestigd nadat er iets minder dan 25.000 nieuwe besmettingen bijkwamen.

Het ministerie van Volksgezondheid van het land heeft zondag meegedeeld dat het totaal aantal besmettingen nu op 673.165 staat. Daarmee bezet India wereldwijd de vierde plek achter de Verenigde Staten, Brazilië en Rusland. Er kwamen ook 631 nieuwe doden bij het afgelopen etmaal. Het totale aantal komt daardoor op 19.268 doden.

Het Aziatische land met 1,3 miljard inwoners ging op 25 maart in lockdown en versoepelde de coronamaatregelen midden mei. Binnenlandse vluchten en treinverbindingen werden hervat en kantoren en openbare markten gingen opnieuw open. Echter, sinds 1 juni werden 458.000 nieuwe besmettingen geregistreerd.

In verschillende streken van het land werden daarom nieuwe lockdowns ingevoerd, onder meer in de miljoenensteden Bombay en Chennai. Scholen, metro's, bioscopen, sporthallen en zwembaden blijven gesloten en internationale vluchten worden niet toegelaten.

In mei schonk India, dat zichzelf aanduidde als 'de apotheek van de wereld', Suriname nog medicamenten en medische benodigdheden in de strijd tegen Covid-19. Vanwege de "ongekende, wereldwijde crisis van immens grote proporties" door corona zei India zich in te zetten om zijn "vrienden en partners" te steunen in de collectieve strijd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina