Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bigi Boy' kijkt uit naar volgend UFC-gevecht

'Bigi Boy' kijkt uit naar volgend UFC-gevecht

05/07/2020 14:14 - Guillano Bruce

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik kijkt uit naar zijn gevecht op 15 augustus tegen de Braziliaan Junior Dos Santos.

Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik kijkt uit naar zijn gevecht op 15 augustus tegen de Braziliaan Junior Dos Santos. Foto: YouTube  

PARAMARIBO - Het duurt nog ongeveer anderhalve maand voordat hij weer in de achthoek staat, maar Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik kijkt nu al uit naar zijn volgend UFC-gevecht. De 32-jarige Surinaamse MMA-vechter treft op 15 augustus tijdens UFC 252 de Braziliaan Junior dos Santos.

Rozenstruik is intussen al ruim een week terug in de VS. Hij bracht de weken daarvoor samen met trainer Michael Babb in Suriname door na zijn verloren gevecht op 9 mei tegen de Kameroener Francis Ngannou.

Rozenstruik ziet het gevecht tegen Dos Santos als een kans om dat verlies, de eerste in zijn MMA-carrière die elf partijen telt, weg te poetsen. "Ik kijk nu vooral uit naar mijn eerstvolgende gevecht", zegt hij terug in Florida tegen de Ware Tijd. "Nu ben ik terug in de gym en ik bereid me erop voor. Laten we het weer proberen."

Het gevecht zal voor Rozenstruik enigszins eigenaardig aanvoelen. Hij en Dos Santos trainen namelijk bij dezelfde gym, American Top Team in South-Florida. Onlangs liet de 36-jarige Braziliaan zelfs weten dat hij ervoor openstaat om samen met 'Bigi Boy' te sparren in aanloop naar hun gevecht. Echter, dat voorstel ziet Rozenstruik niet zitten. "Leuk van hem dat hij dat zegt maar ik vind het geen goed idee", lacht hij.

'Bigi Boy' geeft wel toe dat deze match-up anders aanvoelt in vergelijking met zijn vorige twee partijen. "Hij (Dos Santos) is cool, alle respect voor hem. De meeste vechters waartegen ik ben uitgekomen zoals (Alistair) Overeem en Ngannou hielden van bluffen en hadden geen respect voor wat ik doe."

Ondanks de vriendelijkheid van Dos Santos beseft Rozenstruik dat hij hard aan de slag zal moeten gaan op 15 augustus. Immers, de Braziliaan is een voormalig zwaargewichtkampioen, heeft de langste zegereeks in de zwaargewichtdivisie van de UFC op zijn naam staan (negen opeenvolgende overwinningen) en staat vijfde in de divisie, net een plek boven 'Bigi Boy'.

Daarnaast is Dos Santos extra gemotiveerd om dit gevecht te winnen, omdat hij zijn vorige twee gevechten verloor. "Hij is niet zomaar een vechter. Hij heeft veel voor deze sport gedaan en ik ga mij goed op hem voorbereiden."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina