Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • WHO-topman: 'We moeten dit virus nu stoppen!'

WHO-topman: 'We moeten dit virus nu stoppen!'

04/07/2020 13:13

Volgens WHO-topper Michael Ryan moeten de coronacijfers niet worden genegeerd.

Volgens WHO-topper Michael Ryan moeten de coronacijfers niet worden genegeerd. Foto: AP / Martial Trezzini  

WASHINGTON - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft bij zwaar getroffen landen erop aangedrongen om "wakker te worden en te vechten tegen het coronavirus omdat de cijfers niet liegen". "Het wordt echt tijd dat landen naar de cijfers kijken. Negeer alsjeblieft niet wat de cijfers je vertellen", zegt Michael Ryan, directeur voor de noodhulp bij de WHO.

Het aantal coronabesmettingen wereldwijd stond zaterdagmiddag op 11.133.172. Het dodental door de pandemie staat na ongeveer zeven maanden op 528.722. "De WHO begrijpt dat er goede redenen zijn om de economie weer op de rails te zetten, maar je kunt het virus ook niet negeren. Het zal niet op magische wijze verdwijnen." Ryan benadrukt ook dat "het nooit te laat is om in een epidemie de controle over te nemen". "We moeten nu vechten, we moeten dit virus nu stoppen."

Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk veel hoger dan de iets meer dan elf miljoen die door overheden zijn gemeld. Dat komt omdat niet iedereen met het virus wordt getest. Sommige landen hebben daar ook niet de middelen voor. De Verenigde Staten (VS) zijn met 2.809.108 besmettingen het zwaarst getroffen. Brazilië volgt daarna met 1.539.081 en vervolgens Rusland (673.564) en India (648.315).

Tot en met zaterdagmiddag stond Suriname op 561 besmettingsgevallen sinds het nieuwe coronavirus op 13 maart de kop opstak in het land. Er zijn 281 active cases, nadat er vrijdag veertien nieuwe besmettingen werden gemeld. Het totaal aantal genezen mensen is 267. Op de intensive care liggen zeven mensen en 522 personen zijn in quarantaine. Dertien burgers zijn als gevolg van Covid-19 overleden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina