Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Drogreden

COLUMN: Drogreden

04/07/2020 14:00 - Ganga

COLUMN: Drogreden

 

Ik maak me ernstig zorgen om Ashwin Adhin, demissionaire vicepresident, die ons vertelt dat de regering waar hij zo een grote rol in speelde links en rechts geld heeft geleend omdat dat nodig was om te investeren. Ik maak me zorgen omdat ik denk dat er iets ernstigs aan de hand is - heeft hij een klap tegen het hoofd gekregen? Van een molen misschien? Hij moet toch echt even laten kijken wat de oorzaak is van deze mate van geheugenverlies.

Enkele weken geleden wist hij ons te vertellen dat er geld nodig was om uien en aardappelen te kopen. Want klaarblijkelijk krijgen we volksopstanden en hongersnoden als er geen uien en aardappelen zijn, ons land zou ten onder gaan. En omdat er dus geld nodig was voor aardappelen en uien en er niets in kas was, ja toen hebben ze dat geld een beetje zonder overleg genomen uit een pot waar ze eigenlijk niet aan hadden mogen komen omdat het van de banken, dus van ons, is. Als u geld zou nemen uit een pot die niet van u is, zonder daar van tevoren toestemming voor te vragen van de eigenaar, dan zou dat stelen heten en zat u nu in de gevangenis. Natuurlijk, ze zouden het geld met de meeste spoed terugzetten, vertelde Adhin, dus verder moeten we niet zeuren.

Ik raad u niet aan om dat argument te gebruiken als u geld wegneemt van uw werkgever (denk eraan, wij zijn de werkgevers van regeringen en parlementen). Het is en blijft namelijk gewoon verduistering. Natuurlijk is de rechter nu aan het uitzoeken wie de centjes heeft weggenomen, of wie de opdracht heeft gegeven om die centjes weg te nemen, maar toch frappant dat Adhin in februari niet ontkende dat het geld was weggenomen en gebruikt, en ook al kon vertellen waar het geld voor gebruikt was. Behalve aardappelen en uien was ook dat geld besteed aan 'investeringen'. Nou mensen, dat zijn me een hoop investeringen die zijn gepleegd in de afgelopen jaren.

Misschien heeft de journalist die hem interviewde niet doorgevraagd naar welke investeringen precies, dus stel ik het nu: mogen wij morgen een de verantwoording zien? Gewoon, op een rijtje: alle leningen en waaraan die zijn besteed - welke 'investeringen' er zijn gedaan. En graag de bewijsstukken erbij. Als je dat niet kan presenteren, dan mag deze drogreden niet meer gebruikt worden in interviews, discussies en op podia. Nieuwe DNA-voorzitter en ondervoorzitter, hier alvast een eerste oproep: Sta niet toe dat discussies in het parlement op basis van drogredenen worden gevoerd. Als er iets beweerd wordt, dan moet het gestaafd kunnen worden.

Adhin twijfelt of Santokhi en Brunswijk en de hunnen wel binnen een jaar het tij kunnen keren. Wel, ik eerlijk gezegd ook. Maar dat is vooral omdat ik denk dat als de kasten en kisten zullen worden geopend na de regeringsovername, dan zal blijken hoe onmetelijk breed en diep het gat is, dat is gemaakt door de spilzucht en de hebzucht van de regering, waar Adhin zo een prominent deel van was. Ik denk dat er geen skeletten zullen vallen uit de kasten, omdat ook die zijn meegenomen, want met wat uien en aardappelen erbij kun je er nog een lekker soepje trekken van die botten. Laat ons vooral deze onzin, de non-transparantie, de spilzucht en hebzucht niet vergeten. En laten de nieuwe heren machthebbers (want ja, alleen heren nog altijd) vooral niet denken dat ze dit gedrag kunnen en mogen voortzetten. gangadwt@gmail.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina