Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Bijzonder visum' voor 65+ diaspora

Buza introduceert 'bijzonder visum' voor 65+ diaspora

04/07/2020 15:03 - Van onze redactie

Buza introduceert 'bijzonder visum' voor 65+ diaspora

Foto: dWT  

PARAMARIBO - Het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) heeft op 1 juli een 'bijzonder visum' geïntroduceerd voor 65-plussers van Surinaamse afkomst, die in Suriname zijn geboren, maar over een andere nationaliteit beschikken. De administratiekosten voor het document zijn twintig euro of twintig US dollar, meldt Buza zaterdag.

Het 'bijzonder visum' zal, aldus het ministerie, van toepassing zijn op de wettelijke echtgeno(o)t(e) van voornoemden, die naar Suriname wensen af te reizen voor familiebezoek, toerisme of vakantiedoeleinde. "De introductie van het bijzonder visum voor 65-plussers van Surinaamse afkomst dient geplaatst te worden tegen het licht van verdere facilitering van de Surinaamse diasporagemeenschap en de verdere versoepeling van het personenverkeer naar Suriname", geeft Buza aan.

Middels dit document denk het ministerie dat de diasporagemeenschap in staat wordt gesteld een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname middels onder meer kennis en expertise. Zo een visum heeft een maximale verblijfsduur van negentig dagen. Het kan uiterlijk drie dagen vóór het afreizen worden aangevraagd bij de diplomatieke vertegenwoordiging van Suriname in het land. In januari 2014 werd de wet Personen van Surinaamse Afkomst afgekondigd door president Desi Bouterse.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina