Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Onaangenaam verrast' dat 'S&J' ophoudt te bestaan

Voorzitter sportjournalisten 'onaangenaam verrast' door opdoeken Sportministerie

03/07/2020 21:12 - Marinio Balsemhof

VSJS-voorzitter Desney Romeo (r) en Sportminister Lalinie Gopal tijdens de VSJS Sports Awards. Romeo is het er niet mee eens dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken wordt opgedoekt.

VSJS-voorzitter Desney Romeo (r) en Sportminister Lalinie Gopal tijdens de VSJS Sports Awards. Romeo is het er niet mee eens dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken wordt opgedoekt. Foto: VSJS  

PARAMARIBO - Desney Romeo, voorzitter van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS), is "onaangenaam verrast" door het nieuws dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken ophoudt te bestaan. Presidentskandidaat Chandrikapersad Santokhi (VHP) heeft dat in een interview met de Ware Tijd bevestigd.

Romeo: "Ik was onaangenaam verrast door de uitspraak van Chandrikapersad Santokhi dat het ministerie ophoudt te bestaan. Wij van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname weten wat het heeft betekend dat er een ministerie is van Sportzaken."

De voorzitter benadrukt dat sport een belangrijk aspect is binnen een samenleving, waardoor hij niet snapt, hoe dit kon gebeuren. Romeo entameert dat er op sportgebied veel werk aan de winkel is, omdat er in Suriname nooit voldoende aandacht besteed is aan de sport. Hoewel er veel meer gedaan had kunnen worden, meent hij dat het ministerie op de goede weg was.

Santokhi heeft tegen de Ware Tijd gezegd dat het ministerie in twee directoraten wordt opgesplitst: Sportzaken zal vallen onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling onder beheer van Abop en het directoraat Jeugdzaken zal horen bij het ministerie van Arbeid en Werkgelegenheid, dat zal worden geleid door een VHP-minister.

Romeo denkt dat het opsplitsen van dit ministerie een fout is. "Het onderbrengen van sport onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling zal niet goed uitpakken. Waar zal de priorit­eit liggen? Maar laten wij hopen dat ik ongelijk heb", aldus de ervaren journalist.

De uitspraak van Santokhi - "We moeten kijken naar Marowijne waar het krioelt van talenten" - deed Romeo ook de wenkbrauwen fronsen. "Talenten zitten er overal in Suriname", zegt hij. "Het zou niet zo moeten zijn, dat omdat de kern van de Abop toevallig in Marowijne zit, het departement aan hen wordt toegewezen." Dat is naar zijn mening een valse start met betrekking tot het beleid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina